Petr Nekuda po sobotní výhře: Je to jen jeden krok k cíli

18. 8. 2013
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

O P A V A - Po nevydařené olomoucké anabázi si fotbalisté Slezského FC spravili chuť zaslouženou domácí výhrou nad fotbalisty Žďáru nad Sázavou v poměru 5:2, a vyplnili tak jeden díl postupové mozaiky. Jedním ze strůjců vysoké výhry byl i domácí útočník Petr Nekuda, který vstřelil svou první branku ve žlutomodrém dresu.

„Důležitý byl především začátek utkání, který jsme naštěstí zvládli a podařilo se nám brzo vstřelit branku. I nadále jsme hráli dobře, vytvořili jsme si několik slibných šancí, a kdybychom ve 20. minutě vedli 3:0, mohlo být de facto po zápase. Sám jsem měl dvě šance, které jsem měl proměnit a mohlo to být klidnější,“ litoval mladý fotbalista.

Do druhého dějství vstoupili domácí borci o poznání méně aktivně než do první půle a na hřišti to bylo znát.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili zbytečně laxně, asi jsme měli v hlavách to, že nás na začátku moc nezlobili. Díky naší kvalitě jsme se však dokázali zvednout a dovést zápas do vítězného konce. Klíčovým momentem utkání, byla asi Pepova (Dvorníkova - pozn. red.) branka ze standardky, na které jsme se na trénincích zaměřovali,“ dodal opavský forvard.

Pro Petra Nekudu byl duel se Žďárem nad Sázavou prvním, jenž odehrál před domácím publikem. Z atmosféry je mladý útočník nadšen a nemůže si ji vynachválit.

„Jsem rád, že tady můžu být, moc si to užívám. Před fanoušky klobouk dolů. Nyní se už musíme soustředit na zápas v Břeclavi, kde musíme rovněž zvítězit.“


sdílet