Překvapivý konec v poháru

29. 8. 2012
Redakce

Máme za sebou další zápas se smutným koncem. Opavští fotbalisté se loučí s letošním účinkováním v Poháru České pošty.

Rozhodl o tom zápas v Uničově, který náš tým prohrál po penaltovém rozstřelu, když v normální hrací době skončilo utkání remízou 3:3.

Vše začalo pro Opavu dobře. Uničov se nikam nehnal a do první šance se dostala Opava, Prokeš ale nedorozumění obránce s brankářem potrestat nedokázal, když z úhlu netrefil prázdnou branku. Ve 28. minutě se skupina hostujících fanoušků radovala. Lokša přiťukl Šromovi, který mířil přesně – 0:1. Jenomže pak se ukázal domácí Jeřábek, fotbalista, který v dorosteneckém věku oblékal dres Opavy. Dostal kolmou přihrávku od Řeháka a bylo zle – 1:1. Opava ještě v závěru prvního dějství zvedla hlavu, vážnější šanci si vytvořila jen jednu, to když byla Žmolíkova rána z trestného kopu vyražena Ulmou na rohový kop.

Ve druhém poločase se zprvu nic nedělo. Až v 74. minutě se utrhl Metelka, potáhl míč a jeho tvrdou ránu stačil Dragon vyrazit pouze do tyče. Bohužel Uničov dlouho nesmutnil. Prakticky vzápětí po rohovém kopu srovnával Hrubý a na hřišti se začaly dít věci. Nejdříve dvakrát zahrozil Uničov, čtyři minuty před koncem ale získal vedení na stranu Slezanů zpět Ficek.

Bohužel opavská nedůslednost zapříčinila to, že minutu před koncem srovnal Hrubý a šlo se na penalty. V nich byli všichni úspěšní. Chleba se lámal ve čtvrté sérii. To Partyšovu střelu mířící k tyči Dragoun chytil, následně si dovolil Ulma drzý dloubáček a i když Ficek dal, vzápětí Řehák pečetil postup Uničova do třetího kola.

„Děláme individuální chyby. Je to pořád dokola,“ hledal těžko slova trenér Jan Pejša. „Moc jsme chtěli uspět a posílit si sebevědomí, bohužel se nám to nepovedlo. Pozitivum vidím v tom, že jsme konečně dali více než jednu branku. Teď se musíme dobře připravit na Pardubice. Tento zápas je nutnost vyhrát. Já hráčům věřím,“ zdůraznil Pejša.

Uničov – Slezský FC Opava 3:3 (1:1), 5:4 po p.k.

Branky: 34. Jeřábek, 75. Hrubý, 89. Hrubý – 28. Šrom, 74. Metelka, 86. Ficek. Rozhodčí: Trávníček – Paták, Svoboda. ŽK: Nuc – Novák. Diváci: 415.

Uničov: Dragon – Juřátek, Ulma, Nuc, Koutek – Toman – Jeřábek, Řehák, Švajda (71. Hrubý), Krč (81. Večeřa) – Richter. Trenér: Miloslav Machálek.

Opava: Novák – Dohnálek, Uvíra, Kuděla, Swiech (65. Hrabina) – Šrom (63. Partyš), Ficek, Metelka, Žmolík – Lokša (77. Radzinevičus), H. Prokeš. Trenéři: Jan Pejša.


sdílet