V předehrávce dorazí Mikulovice v sestavě s Opaváky

17. 9. 2013
Redakce

O P A V A - Fotbalisty Slezského FC čeká anglický týden. Vedle sobotního zápasu na hřišti Holice se Opava doma utká v rámci předehrávky 15. kola s nováčkem MSFL z Mikulovic. Zápas startuje ve <b>středu 18. září v 16:30</b> na stadionu v Městských sadech.

Nováček z Mikulovic míří do Opavy s cílem konečně zabrat. V posledním souboji proti Třebíči, který se dal také nazvat zápasem nováčků, prohráli svěřenci manažera a kouče Antonína Mury 2:0.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Slezský FC Opava FK Mikulovice
SFC Opava 2. pozice v tabulce 15. FK Mikulovice
13 získané body 4
4 – 1 – 1 výhry – remízy – prohry 1 – 1 – 4
13:8 skóre 6:10

„Potřebujeme konečně bodovat, ale dobře vím, že v Opavě to bude strašně těžké,“ přiznal Antonín Mura. „Opava je pro mě největším favoritem celé soutěže,“ pokračuje v povídání zkušený stratég.

Poslední zápas jeho týmu vůbec nevyšel. „Jsme opravdu v útlumu. Pomůže nám jenom vítězství. Od té doby, kdy šla Třebíč do vedení, byla lepším týmem,“ podotkl kouč. „Škoda, že jsme nevyužili naše dvě velké šance, které měli Krčmařík s Chlebkem,“ posteskl si Mura. Středeční duel bere jako svátek.

„Nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že povedu někdy svůj tým proti opavskému áčku, navíc na jeho krásném stadionu,“ řekl Mura a dodal: „Bude to pro mě čest.“

V sestavě Mikulovic je několik hráčů, kteří prošli Opavou, ať už Lukáš Krčmařík, Jan Urban, Martin Sabó nebo Petr Hlaváček. „Nevím, kdo z těchto kluků nastoupí, rozhodovat bude momentální forma,“ podotkl kouč Mikulovic.

Nováček MSFL cítí k favoritovi velký respekt. „Opava má kvalitní tým, k tomu, abychom uspěli, se musí sejít více okolností, musíme zápas hlavně zvládnout po taktické stránce. Kroměříž ukázala, že s Opavou se dá hrát,“ řekl Antonín Mura.

Krátce okomentoval i největší zbraně Slezského FC: „Trenér Baránek má k dispozici dobrý tým. Nesmíme dát prostor Lumíru Sedláčkovi, který umí rozdávat dobré míče, velmi silný je při standardních situacích, v dobré formě hrají Nekuda se Schaffartzikem. Síla Opavských je na krajích zálohy.“

Opava jde zápasu už se Švecem, který se v sobotu ženil ale stále bez zraněného střelce Petra Nekudy. „Musíme zlepšit defenzivu a být trpěliví. Mikulovice jsou nečitelným soupeřem, ale náš zajímá jen vítězství,“ řekl krátce Jan Baránek, trenér Slezského FC Opava.

Utkání na opavském stadionu začíná ve středu 18. září od 16:30.

Ze zápasu bude připraven také textový on-line přenos na webu Onlajny.com.

Pravděpodobné sestavy:
  • Slezský FC Opava: Godula – Hrabina, Švec, Dvorník, Keresteš – Metelka, Wirth, Sedláček, Schaffartzik – Jurečka, Komenda.
  • FK Mikulovice: Karabina – Švacha, Skopal, Pinkava, Švancer – Chlebek, Navrátil, Eršil, Švehla – Krčmařík, Šebesta.

sdílet