Do Slezska v sobotu míří trápící se béčko Zlína

27. 9. 2013
Redakce

O P A V A - V <b>sobotu 28. září od 16:00</b> zamíří do Opavy Zlín. Podle postavení obou týmů v tabulce by mělo být zlínské béčko pro opavské fotbalisty snadným soustem. Mladí Ševci se trápí, což dokumentovalo i jejich poslední domácí vystoupení s Hlučínem, když ještě devět minut před koncem vedli, a nakonec nezískali ani bod.

Nebylo to poprvé, co Zlín takhle ztratil dobře rozehraný zápas. „Vše je o myšlení hráčů. Pokud vedou sedm minut před koncem o jednu branku, je potřeba hru zklidnit a vyvarovat se zbytečných ztrát. My jsme však naopak zbrklostí a nevynucenými chybami soupeři nabídli gólové šance, a on je využil. Nejvíc mě mrzí již třetí inkasovaný gól ze standardní situace ve třetím utkání po sobě, ačkoliv na hráče apelujeme, že v tomto prostoru musejí hrát na 150 procent. Bohužel bez efektu,“ zlobil se trenér Ševců Michal Hlavňovský.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Slezský FC Opava FASTAV Zlín B
SFC Opava 1. pozice v tabulce 16. FASTAV Zlín B
19 získané body 6
6 – 1 – 1 výhry – remízy – prohry 1 – 3 – 4
18:8 skóre 6:14

Tým z Baťova města v letní přestávce omladil kádr. Kouč Michal Hlavňovský pracuje s talenty, jakými jsou Talaš, Kostka, Zavadil, Hlobil, Elšík nebo dokonce sedmnáctiletý Nikola Višněvský. Nicméně proti Hlučínu se v základní sestavě objevil i velezkušený záložník Martin Hruška, který kopal například v Trnavě nebo Plzni. V brance se o post jedničky perou Pavel Jelínek s Jakubem Zapletalem. Naskočit ale může i exopavský Otakar Novák.

Samozřejmě kouč Hlavňovský může využít i hráče z prvního týmu. Tato možnost se v sobotu nabízí, neboť áčko hraje v Karviné až v neděli. Zlínští přitom do sezony vstoupili výborně, když vyhráli díky brance Bartolomeu 1:0 v Holici, jenomže šlo o zatím jediný duel s tříbodovým ziskem. Tomu odpovídá i postavení týmu v tabulce.

„Jako v každém zápase budeme chtít vyhrát. Hodláme potvrdit tři body z Holice. Týmy typu Zlín B jsou absolutně nečitelné. Nikdy nevíte, kdo může přijít z áčka,“ uvedl trenér SFC Jan Baránek, který bude moci nasadit i čerstvou posilu Radima Grussmana.

Pravděpodobné sestavy:
  • Slezský FC Opava: Godula – Matěj Hrabina, Švec, Dvorník, Keresteš – Skřehot – Metelka, Sedláček, Schaffartzik – Komenda, Nekuda
  • FASTAV Zlín B: Zapletal – Pazdera, Kostka, Linek, Jasenský – Višněvský, Elšík – Hruška, Kurtin, Bartolomeu – Š. Červenka.

Zápas startuje v sobotu 28. září v 16 hodin a jeho průběhu můžete sledovat na serveru Onlajny.com


sdílet