Jan Schaffartzik: Hrát proti rezervám je vždy nevyzpytatelné

29. 9. 2013
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

O P A V A - Opavští fotbalisté dostáli své roli favorita a slavili po domácím utkání se zlínskou rezervou těsné vítězství v poměru 1:0. Zápas nabídl velké množství šancí, ale k domácí smůle se na těžkém terénu uchytila pouze jedna příležitost z prvního poločasu. Velký podíl na důležité výhře měl i domácí záložník Jan Schaffartzik, který po celé utkání sršel aktivitou.

„Zápasy s B-týmy ligových nebo druholigových klubů jsou vždycky nevyzpytatelné. Hrají tam mladí kluci, kteří umí běhat jako všichni ostatní. První poločas se dobře pohybovali a hráli hodně zezadu. Na takovém terénu je těžké se prosadit nějakou kombinační hrou po zemi, i když je jasné, že to bylo pro obě mužstva stejné,“ spílal na stav hrací plochy krajní záložník Slezského FC.

I přes špatný terén se domácím podařilo na konci prvního poločasu vstřelit branku, která nakonec zajistila, že všechny body zůstaly v Městských sadech. „Gól padl po rychlém brejku, kterému předcházela dobře ubráněná standardka,“ upřesnil Schaffartzik.

„Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme dát druhou pojišťovací branku, která by nám dodala více klidu. Šancí jsme měli poměrně dost. Dokonce jsme dali dvě tyčky, ale nic nám tam nespadlo a my se o výsledek strachovali až do poslední minuty. Hrát na 1:0 je strašně ošidné. Vždycky se může stát, že soupeři vyjde nějaký nakopnutý balón a my můžeme zbytečně přijít o body. Naštěstí se nic takového nestalo a body zůstaly doma,“ radoval se z další výhry opavský odchovanec.

Další utkání čeká Slezany opět s rezervním týmem, tentokrát ligového Slovácka. „Na Slovácko si jedeme pro tři body, abychom zůstali na čele tabulky až do konce ročníku a mohli slavit vytoužený postup,“ uzavřela stálice v opavském dresu Jan Schaffartzik.


sdílet