Do Opavy míří nebezpečný Zábřeh, ten sází na zkušenou defenzivu

11. 10. 2013
Redakce

O P A V A - Dalším týmem, který se během podzimní části představí v Městských sadech, je zábřežské Sulko. Sobotní soupeř Baránkova výběru zatím okupuje v tabulce pátou příčku, když ve svém posledním vystoupení porazil na domácím trávníku Hlučín 2:0. Zápas ve slezské metropoli startuje v <b>sobotu 12. října od 16 hodin</b>.

„Hrálo se hlavně ve středu pole, my sice dali rychle gól, ale jinak se nám nedařilo se prosadit proti jejich obrannému bloku. Vedení o jeden gól je ošidné, soupeř stále čekal na svou šanci, ale těch jsme měli více my. Hosté pak otevřeli obranu a my dali druhý gól,“ okomentoval zápas s Hlučínem trenér Zábřehu Jiří Barcálek.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Slezský FC Opava SK Sulko Zábřeh
SFC Opava 1. pozice v tabulce 5. SK Sulko Zábřeh
23 získané body 16
7 – 2 – 1 výhry – remízy – prohry 4 – 4 – 2
19:8 skóre 12:11

Soupiska Zábřehu vypadá na třetí ligu velmi zajímavě a zkušeně. Největší hvězdou je nestárnoucí Michal Kovář, čtyřicetiletý zadák, dlouholetá opora olomoucké Sigmy, který si zahrál i v německé Bundeslize za Hansu Rostock. V Německu také oblékal dres SSV Reutlingen, poté jeho kroky překvapivě směřovaly do Fulneku, nakonec zakotvil v HFK Olomouc.

Nechybělo mnoho a tento velezkušený fotbalista mohl kopat i za Opavu, velký zájem o něj měl tehdejší kouč SFC Radek Látal.

Další zkušenou postavou defenzivy je bezesporu David Čep, třiatřicetiletý zadák má za sebou angažmá například v Bohemce, Jihlavě a slovenském Prešově. Před Zábřehem nastupoval za HFK Olomouc. V záložní řadě se trenér Balcárek opírá o odchovance olomoucké Sigmy Milana Machalického.

V ofenzivě je pak největší hrozbou útočník původem ze Zlína, Marek Bačík, který střílí góly jako na běžícím pásu. Loni pomáhal do Fotbalové národní ligy Frýdku-Místku. V brance post jedničky zastává další produkt líhně Sigmy Olomouc Martin Šustr, který má na svém kontě i pět prvoligových startů a také angažmá ve Znojmě.

„Zábřeh má velice silné mužstvo, dle mého názoru hraje o dost lépe doma než venku. Oproti době, kdy jsem za ně hrával, se tým od základu změnil, je silnější. Po zásluze mu patří pátá příčka. Nás rozhodně nečeká lehké utkání,“ řekl na adresu sobotního soupeře opavský obránce Jakub Swiech, který v jarní části dres Sulka oblékal.

Výkop zápasu mezi Slezským FC Opava a Zábřehem je na programu v sobotu 12. října od 16:00 na stadionu v Městských sadech. Přijďte podpořit SFC!

Z utkání bude připraven také textový on-line přenos.

  • Pravděpodobná sestava Opavy: Hampel – Hrabina, Švec, Dvorník, Keresteš – Metelka, Wirth, Sedláček, Schaffartzik – Nekuda, Komenda.
  • Pravděpodobná sestava Zábřehu: Šustr – Čep, Kovář, Machalický, Hlavica – Reška, Rajnoha, Puškáč Kostorek – Bačík, Pospíšil.

sdílet