Do Slezska míří v sobotu nebezpečný Spartak Hulín

25. 10. 2013
Redakce

O P A V A - Překvapení letošní ročníku MSFL? Jednoznačně Spartak Hulín, aktuálně čtvrtý tým soutěže, který v <b>sobotu 26. října od 16 hodin</b> změří v Městských sadech síly s fotbalisty Slezského FC Opava.

Na druhou stranu, kdo se podívá na kádr, s kterým pracuje trenér Jindřich Lehkoživ, se zase až tak nediví. Vždyť hned několik fotbalistů Spartaku má zkušenosti s první ligou.

Jaroslav Laciga ji dokonce kopal před odchodem do Jablonce v Opavě. Další z Lehkoživovy eskadry, osmatřicetiletý Bronislav Červenka, bývalý hráč Zlína, ostravského Baníku a Drnovic, který si zahrál i předkolo Ligy mistrů v barvách Interu Baku.

A to není zdaleka vše. Klíčovou postavou je kdysi velký talent českého fotbalu Jaromír Paciorek, produkt fotbalové akademie Feyenoordu Rotterdam, v Česku hrával za Kroměříž, Brno a Zlín.

V Opavě je dobře známý krajní obránce Michal Vyskočil. Góly Spartaku obstarává Miloš Kopečný, který se v letošní sezoně už sedmkrát zapsal mezi střelce. Opavští musí být také na pozoru před Dominikem Krhutem, Josefem Mršťákem a Michalem Dvořáčkem. V brance má pevné místo Marek Vogl.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Slezský FC Opava SK Spartak Hulín
SFC Opava 1. pozice v tabulce 4. SK Spartak Hulín
25 získané body 22
7 – 4 – 1 výhry – remízy – prohry 7 – 1 – 4
22:11 skóre 22:13

Naposledy si doma Hulín poradil s Hlučínem, který hladce porazil 4:1. „Chtěli jsme potvrdit body z Orlové a jsem rád, že se nám to podařilo, i když, jak jsme očekávali, to bylo těžké utkání. Hlučín si vytvořil první velkou šanci, nás podržel Marek Vogl a naštěstí se nám podařilo dát branku, která nás uklidnila,“ řekl po vítězném utkání trenér Hulína Jindřich Lehkoživ.

„Průběh zápasu určitě ovlivnilo vyloučení dvou hráčů Hlučína, protože by to byl ještě těžší zápas, kdyby hráli kompletní. I když nám to herně nešlo, proti těžkému soupeři jsme podali disciplinovaný výkon a body se počítají,“ dodal hulínský kouč.

Sílu Opavy Hulínští respektují. „V Opavě nemáme co ztratit, hrát se dá s každým. My se chceme připravit na to, že tam předvedeme kvalitní fotbal, a jak to dopadne v zápase, bude otázka momentální formy obou soupeřů,“ poznamenal Jindřich Lehkoživ.

Utkání začíná v sobotu 26. října od 16:00 na stadionu v Městských sadech a my vás rádi uvidíme na tribunách!

Připraven ale bude také textový on-line přenos.

  • Slezský FC Opava: Hampel – Hrabina, Horka, Švec, Keresteš – Metelka, Wirth, Sedláček, Schaffartzik – Komenda, Nekuda.
  • SK Spartak Hulín: Vogl – Vyskočil, Ruman, Číhal, Červenka – Dvořáček, Kadlec, Laciga, Krhut – Paciorek, Kopečný.

sdílet