Školička SFC veze bronz ze Smilovic a stále nabírá nové členy

18. 11. 2013
Redakce

O P A V A – V neděli nejmladší fotbalisté Slezského FC Opava absolvovali svůj vůbec první turnaj v letošní sezoně. Opavské naděje začaly trénovat začátkem září a své fotbalové zkušenosti mohly ukázat na turnaji ve Smilovicích, který byl určen pro nejmenší hráče narozené v roce 2007.

Benjamínci Slezského FC nejprve smetli Frýdek-Místek výsledkem 5:2, následně porazili Hnojník v poměru 2:0, Žilině uštědřili pětku (5:0), ale poté přišla jediná prohra na turnaji s Žukovem 2:3.

Následoval souboj Opavy s Třincem o třetí místo, které malí prcci SFC zvládli na jedničku a po výhře 6:2 mohli slavit zisk bronzových medailí! Nejlepším střelcem turnaje se navíc stal s devíti góly René Kožík z Opavy.

„Převládá u mě naprostá spokojenost. Za prvé k nám do školičky děti chodí a troufám si říct, že chodí rády a baví je to. Poprvé jsme změřili síly i s ostatními družstvy nejen z ČR a zase musím vyzdvihnout naše kluky, protože jsme v žádném utkání nepropadli, naopak jsme to byli vždy my, kdo určoval, jak se utkání bude ubírat.

Během turnaje jsme vstřelili nejvíce branek a kluci svoje herní dovednosti zvládali potvrdit ve všech utkání kromě jednoho, které nám nevyšlo pouze výsledkově. I v tomto utkání jsme ale soupeře přehrávali a pouze velkou smůlou nám uteklo finále. Neproměnili jsme velkou řadu šancí, naopak soupeř měl v koncovce obrovské štěstí. Takový ale fotbal bývá.

Z individualit bych ocenil střelecký výkon Reného Kožíka, který byl vyhlášen nejlepším střelcem turnaje s devíti brankami. S trenérem Sikorou jsme se shodli na tom, že všichni kluci podali výborný výkon přesně podle našich představ. Kdo ale naše očekávání ještě předčil a zaslouží si pochvalu, byl dnes Tomáš Černín.

Domů jsme si odvezli pohár a medaile za 3. místo, takže na tvářích všech hráčů i fanoušků zářil spokojený úsměv,“ řekl trenér nejmenších opavských nadějí Jan Hruška.

Fotogalerie

Fotografie z turnaje zobrazíte kliknutím zde.

Zápasy SFC Opava

  • SFC Opava – Frýdek-Místek 5:2 (Branky SFC: Kožík 3, Binar, Baklík),
    SFC Opava – Hnojník 2:0 (Kožík, Maitner)
    SFC Opava – MŠK Žilina 5:0 (Kožík, Martinák, Černín, Maitner, Binar)
    SFC Opava – Žukov 2:3 (Kožík 2),
    SFC Opava – Fotbal Třinec 6:2 (Kožík 2, Gebauer, Maitner, Černín, Baklík).
  • Slezský FC na turnaji reprezentovali: Petr William Baklík, Bořek Binar, Patrik Brigula, Tomáš Černín, Jonáš Gebauer, René Kožík, Petr Kutálek, Dominik Maitner, Jakub Martinák.

    Celkové pořadí

    1. Jastrzebie (Polsko)
    2. Žukov
    3. SFC Opava
    4. Třinec
    5. Hnojník
    6. Velká Polom
    7. Smilovice
    8. Frýdek-Místek
    9. MŠK Žilina
    10. Karviná

sdílet