Přípravka Slezského FC skončila čtvrtá na turnaji ve Šternberku

19. 11. 2013
Redakce

Opavská přípravka pod vedením trenéra Petra Kubaláka zahájila svou halovou sezonu turnajem ve Štenberku, kde naděje Slezského FC nezanechaly vůbec špatný dojem a nakonec braly čtvrté místo.

Benjamínci Opavy zahájili turnaj výborně, když nejprve smetli Bohučovice v poměru 3:0, následně porazili také pozdějšího vítěze turnaje z Vrbna 3:0 a zvítězili také zřejmě v nejkrásnějším utkání se Sokolem Dub, kdy prohrávali 0:2, ale třemi góly skóre otočili.

V posledním utkání ještě Slezané porazili Sigmu v poměru 3:0 a pokračovali do semifinálových zápasů. Slezský FC se utkal se Šternberkem a padl 1:4, i když herně měl po celý zápas navrch. V lítém boji o bronz s Tovačovem opavští prcci ještě 20 sekund před koncem vedli 3:2, ale Tovačov stačil srovnat a v penaltách si vystřílel bronz. Tým Opavy se tak musel spokojit se čtvrtou pozicí. Nejlepším brankářem byl navíc vyhlášen Matyáš Drastík.

„Kluci na turnaji zanechali dobrou vizitku, kdy diváci tvrdili, že malí Opaváci hráli nejlepší fotbal,“ řekl s úsměvem manažer týmu Andreas Drastík.

Zápasy SFC Opava

  • SFC Opava – Bohučovice 3:0 (Branky Opavy: Kovárník, Kokeš, Žídek)
  • SFC Opava – Vrbno 3:0 (Kokeš 2, Sukdol)
  • SFC Opava – Sokol Dub 2:3 (Kovárník 2, Kokeš)
  • SFC Opava – Sigma Olomouc 3:0 (Sukdol 2, Kovárník)
  • SFC Opava – Šternberk 1:4
  • SFC Opava – Tovačov 3:4 na pen.

Horní řada zleva: Petr Kubalák (trenér), Filip Kokeš, Richard Kovárník, Jan Ulrich, Alexandr Rychlý, Adam Sedláček.

Spodní řada zleva: Petr Židek, Patrik Wehowský, Matyáš Drastík, Daniel Sukdol.


sdílet