Žáci kategorie U12 reprezentovali na turnaji ve Frýdku-Místku

22. 12. 2013
Redakce

Slezský FC nasadil na turnaji ve Frýdku-Místku dva týmy. Výběr žlutých skončil na třetí příčce a červené družstvo obsadilo pátou pozici. Podle slov trenéra Radima Malocha oba opavské týmy odvedly poctivé výkony a předváděly kvalitní fotbal.

Tým červených skončil v základní skupině třetí, kdy mu jen těsně unikl postup do semifinále a tým žlutých ve své skupině po jedné porážce obsadil místo druhé. Červení předváděli solidní fotbal, kdy v prvním utkání remizovali s Vítkovicemi 1:1, poté podlehli pozdějšímu vítězi turnaje Frýdku-Místku (bílí) 0:5, zvítězil nad Orlovou 2:1 a v posledním zápase o postup prohrál s Hlučínem v poměru 2:5.

Žlutí v prvním utkání porazili Nový Jičín 6:0, pak podlehli po neuvěřitelném počtu zahozených šancí Kopřivnici 2:3, remizovali s výběrem Frýdku-Místku 0:0 a porazili Frýdek-Místek (modří) 2:1.

Červený tým potom v zápasech o umístění porazil Frýdek-Místek (modří) 3:1 a v souboji o páté místo porazil Vítkovice 1:0, a skončil tak na pěkném 5. místě.

Žlutí v semifinále podlehli Frýdku-Místku (bílí) 0:3 a v souboji o třetí místo, zaslouženě vrátili porážku ze skupiny Kopřivnici, kterou porazili po velmi dobrém výkonu 3:1 a mohli se tedy radovat z bronzových medailí.

Ve finále potom zvítězil Frýdek-Místek (bílí) nad Hlučínem 3:2, brankou deset vteřin před koncem brankářem přes celé hřiště.

„Oba týmy předváděly pěkný fotbal, založený hlavně na kvalitní hře jeden na jednoho a dobré kombinaci, tímto bych chtěl pochválit kluky za kvalitní výkony na tomto turnaji,“ řekl trenér opavských žáků Radim Maloch.

Zápasy SFC Opava (žlutí)

SFC Opava – Nový Jičín 6:0 (Gargoš 2, Latoň 2, Hrbáč, Chudý)
SFC Opava – Kopřivnice 2:3 (Chudý, Hrbáč)
SFC Opava – výběr Frýdku-Místku 0:0
SFC Opava – Frýdek-Místek (modří) 2:1 (Silber 2)
Semifinále: SFC Opava – Frýdek-Místek (bílí) 0:3
O 3. místo: SFC Opava – Kopřivnice 3:1 (Gargoš 2, Rolný)

Zápasy SFC Opava (červení)

SFC Opava – Vítkovice 1:1 (Válek)
SFC Opava – Frýdek-Místek (bílí) 0:5
SFC Opava – Orlová 2:1 (Válek, Hanel)
SFC Opava – Hlučín 2:5 (Válek, Latka)
SFC Opava – Frýdek-Místek (modří) 3:1 (Válek, Latka, Bartusek)
O 5. místo: SFC Opava – Vítkovice 1:0 (T. Kirschner)

Popisek fotografie Horní řada zleva: Radim Maloch (trenér), Lukáš Chudý, Vojtěch Makový, Roderik Kutty, Michal Hanel, Sebastian Latoň, Dominik Válek, Jakub Rolný, Štěpán Řeháček, Lukáš Bartusek, Lukáš Vajda (trenér).
Spodní řada zleva: Tomáš, Kirschner, Šimon Gargoš, Vít Baránek, Matěj Silber, Maxmilián Starý, Matěj Hrbáč, Petr Latka.
sdílet