Slezský FC vyhrál ve Zlíně, jediný gól vstřelil Schaffartzik

1. 2. 2014
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Z L Í N, O P A V A - Fotbalisté Slezského FC zvítězili v druhém přípravném utkání v řadě. Opavští si výhru připsali na umělé trávě v Pasekách, kde porazili výběr druholigového Zlína. Jediný gól zápasu vstřelil z pokutového kopu Jan Schaffartzik.

Začátek utkání zastihl v lepším světě domácí fotbalisty, kteří si hned v úvodu vytvořili několik zajímavých příležitosti. Tu první v 7. minutě zahodil Červenka. Tomu balon šikovně předal Holík, ale zkušený zlínský forvard vystřelil sám před Květonem vysoko nad bránu.

Krátce nato byl v akci opět Červenka, který lehce pronikl až do opavského vápna, ale tváří v tvář Květonovi mu střela nesedla. Mezitím ještě zahrozila Opava, když zleva našel Němec nehlídaného Mrázka, jenže jeho rána šla vedle. Tentýž forvard zkusil po půlhodině hry štěstí střelou z hranice šestnáctky, ale míč šel nad břevno a zahučel do zámezí.

Poté se Kurtin přehnal přes nedůrazného Můčku a vyslal na Květona jedovatou střelu z úhlu. Opavský gólman však byl ve střehu. Úvodní gól nakonec mohli vstřelil Slezané. Wirth šikovně získal míč a odcentroval do ohně, kde hledal důrazného Mrázka. Ten se snažil zakončit skluzem, ale balon u zadní tyče minul.

Druhá půle už tak kvalitní fotbal nepřinesla a obě strany kupily nepřesnosti. V úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky byli sice aktivnější Ševci, ale jejich tlak byl spíš platonický. Opavu totiž přehrávali jen po šestnáctku, kde byli domácí neškodní.

A tak se ozval Slezský FC. Ze standardky nejprve pálil přes zeď do rukavic připraveného Nováka Schneider a opavská posila krátce nato z podobného místa poslala skvělý centr adresovaný Komendovi, ale ten míč hlavou jen těsně netrefil. Zlín začal pokulhávat v osobních soubojích a hlavně oba kraje hřiště byly plné opavských nájezdů. V 74. minutě dostal kolmou přihrávku agilní Komenda, ve vápně jej složil Kroča a rozhodčí nařídil penaltu, kterou bezpečně proměnil Schaffartzik, a Opavští vedli.

Následně mohl ze série rohových kopů přidat další branku Jakub Swiech, jeho hlavička však postrádala razanci. Vypadalo to, že domácí fotbalisté už se k ničemu nedostanou, ale v úplném závěru míč propadl ke Kopečnému, ten však z prostoru penalty trestuhodně přestřelil.


sdílet