Výběr Slezského FC 2005 reprezentoval na dvou turnajích

6. 2. 2014
Redakce

O P A V A - Přípravka Slezského FC složená z hráčů ročníku narození 2005 se o víkendu prezentovala na dvou turnajích. V opavské víceúčelovce obsadily naděje SFC druhé místo, ve Smilovicích skončily čtvrté.

Turnaj OFS Opava

Víceúčelová hala v Opavě hostila turnaj minižáků ročníku narození 2004 a mladších. Opavské naděje v něm obsadily druhé místo za vítěznou Raduní. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen opavský Richard Kovárník, nejlepším gólmanem byl zvolen Matyáš Drastík (SFC Opava 2005) a nejlepším hráčem týmu se stal Daniel Sukdol.

Opavské naděje s trenérem české fotbalové reprezentace Pavlem Vrbou (vlevo).

Slezský FC reprezentovali: Matyáš Drastík, Daniel Sukdol, Patrik Wehowský, Robin Matýsek, Richard Kovárník, Filip Kokeš a Jan Ulrich.

Celkové pořadí

  1. Raduň
  2. SFC Opava 2005
  3. Kobeřice
  4. Hlučín
  5. Kylešovice
  6. Slavkov

Turnaj Smilovice

Na další díl Halové ligy přípravek Smilovice se hráči SFC Opava 2005 vydali v neděli s druhou částí kádru. Ve skupině Slezané přejeli Jastrzebie 7:0, s Třincem si poradili poměrem 4:0 a v posledním utkání nestačili na ostravský Baník a padli 0:3. Opavští tak postoupili do finálové čtyřky, ale v ní po dobrých výkonech smolně padli s Žilinou 1:2 a Frýdkem-Místkem 0:1. V seriálu turnajů obsadili nepopulární čtvrté místo.

„Nutno říci, že celý kádr bez výjimky si za oba turnaje zaslouží pochvalu za nadšení, předvedenou hru i elán. Nejdůležitější ze všeho byl úsměv a spokojenost na tvářích kluků bez ohledu na umístění. Speciální pochvalu si zaslouží také jediná holka v týmu, kterou je neteř Jana Nezmara Veronika Štěpánová,“ shodl se trenérský tým opavského výběru 2005 Lumír Sedláček a Petr Kubalák.

Zápasy SFC Opava

  • SFC Opava – Jastrzebie 7:0 (branky SFC: Müller 3, Hranoš 2, Šrek 2)
  • SFC Opava – Třinec 4:0 (Müller 2, Hranoš 2)
  • SFC Opava – Baník Ostrava 0:3
  • SFC Opava – Žilina 1:2 (Šrek)
  • SFC Opava – Frýdek-Místek 0:1

Horní řada zleva: Lumír Sedláček (asistent trenéra), Veronika Štěpánová, Daniel Sosna, Vojtěch Hranoš, Pavel Šrek, Petr Kubalák (trenér).
Spodní řada zleva: Jakub Ondra, Filip Müller, Petr Žídek, Daniel Sukdol.
sdílet