Zápas s Havířovem? Podobné to bude i v soutěži, řekl Josef Dvorník

8. 3. 2014
Redakce

H A V Í Ř O V - Slezský FC zvládl po návratu ze Slovenska své předposlední vystoupení v přípravě, když zcela zaslouženě zvítězil na hřišti divizního Havířova 2:0. Výborný přehled ve hře opět prokázal stoper <b>Josef Dvorník</b>, který odehrál celý zápas, a výborně dirigoval obranné řady Opavy. Ta v pátek neinkasovala.

„Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Na začátku Havířov běhal, snažil se, ale stejně jsme měli hru pod kontrolou. Škoda, že jsme v úvodu neproměnili aspoň jednu z šancí. Soupeř i hřiště byli kvalitní, takže dobrý zápas,“ řekl na úvod Josef Dvorník.

„Byl to stejný zápas, jaké nás čekají i v soutěži. Soupeř zezačátku bude moct a pokud nedáme gól, tak ne že bychom se trápili, ale bude to pro nás těžké,“ dodal opavský obránce.

V prvním poločase to na hřišti Havířova pořádně jiskřilo.

„Některé fauly od nich jsem nechápal. Náš hráč se rozběhne a deset metrů předtím je jasné, že ho někdo kopne. Jde o to, abychom se nezranili, protože soutěž už se blíží, ale všichni by snad měli být v pořádku,“ soudil pětatřicetiletý harcovník.

Slovenské soustředění fotbalisté kvitovali, v kabině panují přátelské vztahy.

„Parta byla dobrá už na podzim, teď k nám přibyli nějací hráči, ale nevidím to jako problém. Soustředění bylo super, terény byly na trénování horší, ale pořád lepší než umělka. Ubytování i jídlo bylo fantastické, takže fajn,“ pochvaloval si klíčový stoper Slezského FC.

Opava odehrála v rámci svého slovenského „turné“ dva přípravné zápasy. Šaľu porazila 1:0 a s kombinovaným výběrem Senice remizovala 2:2.

„Se Šaľou jsme hráli na velmi špatném terénu, kdy rozhodl krásný gól Vavříka. Jinak se hrálo mezi šestnáctkami. Se Senicí to byl opak. Hrálo se na hlavním stadionu a hřiště bylo krásné. Nastoupili jsme proti širšímu a promíchanému kádru,“ upřesnil majitel mistrovských titulů s Baníkem a Ružomberokem.

Opavské fotbalisty čeká v pátek generálka na MSFL, kdy v Městských sadech vyzvou rezervu olomoucké Sigmy.

„V soutěži jsme s ní hráli dvakrát, je to konsolidovaný mančaft. Víme zhruba, jaký systém mají, což je pro nás jen dobře. My se budeme snažit hrát stejným stylem jako doteď a uvidíme, jak to dopadne,“ uzavřel Josef Dvorník.


sdílet