Opavské naděje ročníku 2004 stříbrné v Bruntále

10. 3. 2014
Redakce | FOTO: Jana Kavanová

B R U N T Á L, O P A V A - V sobotu se uskutečnil další z halových turnajů, tentokrát pořádaný Slavojem Bruntál. Hrálo se ve dvou skupinách, a poté proběhla utkání o celková umístění. Hráči Slezského FC projeli skupinou bez porážky a prohráli až ve finále s vítězným Šumperkem.

Zápasy ve skupině

  • SFC Opava – Šumperk B 2:0 (Branky Opavy: Vala, Kavan)
  • SFC Opava – Břidličná 6:1 (Grulich 2, Janjuš, Baďura 2, Věntus)
  • SFC Opava – Slavoj Bruntál A 4:0 (Grulich, Věntus, Pejša 2)
  • SFC Opava – Slavia Orlová 2:0 (Grulich, Baďura)

„V základní skupině si kluci po herní stránce vedli velmi dobře. Předváděli vše, co se na trénincích učí a nacvičují. Ve své skupině skončili na prvním postupovém místě a čekal je zápas o postup do finálového utkání,“ přiblížil trenér opavských žáčků Martin Kavan.

Ve zmíněném utkání čekal na opavské hráče domácí Slavoj Bruntál B, se kterým si hladce poradili po dvou brankách Petzucha, Valy a Kavana v poměru 4:0. Slezané tak ve finále vyzvali áčko Šumperku.

„Utkání se Šumperkem probíhalo v napjaté atmosféře a ve vyrovnaném boji na hřišti. Duel nakonec skončil remízou 1:1 a rozhodovalo se v penaltovém rozstřelu, kdy vítěze určila až pátá série penalt. V nich měli větší štěstíčko hráči Šumperka. Po celou dobu turnaje si naši kluci vedli velmi dobře, ani jednou neprohráli. Jen jednou remizovali a domů si odváželi stříbrné medaile,“ doplnil Martin Kavan.

Nejlepším hráčem týmu SFC Opava byl vyhlášen Tadeáš Věntus.

Celkové pořadí

  1. Šumperk A
  2. SFC Opava
  3. Slavia Orlová

FOTO: Jana Kavanová
Horní řada zleva: Sebastian Pejša, Adam Baďura, Gregor Janjuš, Filip Vala a trenéři Martin Kavan s Romanem Štůralou.
Spodní řada zleva: Jakub Grulich, Vojta Petzuch, Tadeáš Věntus, Adam Kavan.
Ležící zleva: Martin Vajda, Matyáš Kavan.
sdílet