Přípravky Slezského FC mistry Halové ligy přípravek

24. 3. 2014
Redakce

O P A V A - Přípravky Slezského FC ovládly zimní dlouhodobou soutěž, která se již druhým rokem odehrává ve Sportovním centru Smilovice nedaleko Třince. Soutěže se účastnily přední celky Moravskoslezského kraje, dokonce i kluby se zvučnými jmény ze Slovenska a Polska. Celkovým vítězem se ale staly právě naděje Slezského FC Opava.

Hráči SFC Opava vystřídali na pomyslném trůnu reprezentanty ze slovenské Žiliny, kteří zvítězili v minulém ročníku. Soutěž trvala od listopadu loňského roku do letošního března a startovalo v ní celkem pět kategorií od U7 až po U11 v letech narození 2007 - 2003.

Odehrálo se celkem 14 turnajů, kterých se zúčastnilo 19 družstev s téměř dvěma sty začínajících fotbalistů, kteří vsítili ve 303 utkáních úctyhodných 910 branek. Všechny branky, ale i vynikající zásahy brankářů, byly doprovázeny bouřlivými ovacemi značného množství rodinných příslušníků.

Krásný putovní pohár SC Smilovice tedy patří v druhém ročníku družstvu z Opavy se ziskem 70 bodů, před výběrem Žiliny (61 b.) a Frýdku-Místku (53 b.).

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o dlouhodobou soutěž a ne o jednorázovou akci, je tento úspěch ještě cennějším. Chtěl bych poděkovat lidem, zejména trenérům jednotlivých kategorií, kteří se podíleli a ještě podílet budou na přípravě a výchově dětí v našem klubu. Stejně tak rodičům vytvářejícím dětem vhodné prostředí pro jejich zdravý růst. Málokdy je někdo přímo ocení, proto můžeme tento úspěch brát jako odměnu za společnou snahu,“ řekl vedoucí trenér opavských přípravek Jan Hruška mladší.

„Pro mě osobně je ale důležitější než samotné umístění způsob hry a vůbec to, jak jsme se v turnaji prezentovali. Věřím, že se můžeme stále zlepšovat a v budoucnu se dočkáme spousty opavských odchovanců, kteří budou dělat dobré jméno českému fotbalu,“ doplnil Hruška.

Statistiky Halové ligy přípravek (2003-2007)


sdílet