Šlágr MSFL se blíží! Přijede druhá Třebíč, překvapení sezony

4. 4. 2014
Redakce

O P A V A - Lídr MSFL Slezský FC se doma o víkendu představí v souboji s nováčkem soutěže z Třebíče. Třebíčské mužstvo si ale vede skvěle a v třetiligové tabulce mu patří druhé místo. Výkop zápasu o šest bodů je v opavských Městských sadech na programu v <b>sobotu 5. dubna 2014 už od 16 hodin</b>!

Soupeř ve zkratce – HFK Třebíč
Rok založení: 2001 (sloučení FC Slavia a TJ Bopo Třebíč) HFK Třebíč
Stadion: Horácký fotbalový stadion (5000 diváků)
Klubové barvy: červená, modrá a bílá
Trenér: Libor Zelníček Posledních pět let:
2008/09 - divize D (8. místo)
2009/10 - divize D (7. místo)
2010/11 - divize D (6. místo)
2011/12 - divize D (4. místo)
2012/13 - divize D (1. místo)
Největší úspěchy: 1. místo v divizi D (2013)
Oficiální web: www.hfktrebic.cz

Největší překvapení letošního ročníku MSFL? Jednoznačně Třebíč. Nováček soutěže své protivníky doslova šokuje. Výběr trenéra Libora Zelníčka sbírá body s velkou pravidelností a po sobotní výhře nad Hlučínem gólem z poslední minuty dokonce přenocoval na prvním místě. Z něj ho sesadila díky vítězství nad Uničovem Opava.

Před startem letošního ročníku by se nenašel nikdo, kdo by označil souboj opavského výběru s Třebíčí za šlágr jara. Realita ale taková je. V sobotu si to obě mužstva rozdají v přímém souboji o první místo.

Podzimní vzájemný duel, který se v Třebíči odehrál 7. září, skončil vítězstvím Slezanů 1:0. Jediný gól Baránkova výběru vstřelil ve 35. minutě po centru Lumíra Sedláčka Petr Nekuda.

Málokdo tehdy tušil, jak cenné pro Opavu toto vítězství je. Třebíč se totiž odrazila k velkým výkonům. Z následujících třinácti zápasů deset (!) vyhrála, dvakrát remizovala, porazit ji dokázal pouze HFK Olomouc.

Bezesporu nejznámější postavou Horáků je trenér Libor Zelníček, bývalý prvoligový útočník brněnské Zbrojovky, Drnovic a ostravského Baníku.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Slezský FC Opava HFK Třebíč
SFC Opava 1. pozice v tabulce 2. HFK Třebíč
36 získané body 36
10 – 6 – 2 výhry – remízy – prohry 11 – 3 – 4
29:15 skóre 21:11

Pojďme si nyní udělat malou revizi třebíčským kádrem. Celkově v zimě tým třetiligového nováčka velkými změnami neprošel. Hostování se Znojmem ukončili Jiří Zifčák s Tomášem Lukášem, Ondřej Makiš se vrátil do Sparty Brno.

„Dohodli jsme se na ukončení spolupráce, neboť hodláme dát příležitost našim kmenovým hráčům, kteří mají podobnou výkonnost, takže držet ho tady bylo zbytečné," vysvětlil sportovní ředitel Pavel Němec.

V brance je jedničkou Martin Matiášek, který během sezony vychytal deset nul. Nejedná se o kmenového hráče. Bývalý gólman Jihlavy je hráčem Pelhřimova a alternuje za zraněnou jedničku Lukáše Zrzavého.

Jedním z úplných nováčků ve výběru Libora Zelníčka je záložník Jan Dobrovolný. Třiadvacetiletý fotbalista původem z Jihlavy kopal v minulosti také za Frýdek-Místek a Varnsdorf. K velkým postavám mužstva patří rovněž exjihlavský záložník Jiří Chlup. Jinak ale pracuje trenér Zelníček vesměs s mladými hráči.

Opavští fotbalisté zahájili jaro dvěma výhrami nad Břeclaví a v Uničově. Teď je čeká souboj s Třebíčí a cíl Slezského FC je jasný.

„Dvakrát jsme vyhráli, což je super, ale nesmíme usnout na vavřínech. Nyní máme doma Třebíč a musíme vyhrát, abychom brali další body. Budeme se snažit hrát tak, aby se hra líbila i divákům,“ řekl opavský záložník Radim Grussmann.

Opavský tým byl zeštíhlen o útočníka Martina Neuberta, který odchází na půlroční hostování do Kroměříže. Pozitivní zprávou je, že v týdnu už trénovali obránce Martin Švec, záložník Jan Schaffartzik i útočník Václav Jurečka. Zda do sobotního utkání zasáhnou, je záhadou.

„Čeká na nás tým s výbornou defenzivou, proti kterému se budeme chtít prosadit kombinačním fotbalem. Výhoda Třebíče je, že hraje delší dobu v téměř neměnné sestavě. Uvidíme, zda sáhneme k nějakým změnám v základní jedenáctce. Pokud ano, nic velkého to nebude,“ uvedl kouč Slezského FC Jan Baránek.

Šlágr MSFL mezi Slezským FC a Třebíčí startuje na opavském stadionu v sobotu 5. dubna 2014 od 16 hodin. Přijďte povzbudit opavské fotbalisty!

Pokud budete na stadionu v Městských sadech chybět, můžete průběh utkání sledovat díky textovému on-line přenosu na webu Onlajny.com.

Pravděpodobné sestavy:

  • Slezský FC Opava: Květon – Vavřík, Horka, Dvorník, Mat. Hrabina – Schneider – Metelka, Polách, Němec – Mrázek, Nekuda
  • HFK Třebíč: Matiášek – M. Chalupa, Komínek, Havránek, P. Chalupa – P. Svoboda, Chlup – Š. Svoboda, Podzemský, Dobrovolný – Florián.

sdílet