Vychytané nuly? Ty jsou pro mě bonbónek, usmíval se Lukáš Godula

6. 4. 2014
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

O P A V A – Devatenáctka Slezského FC zvládla i další domácí vystoupení, když po zásluze porazila liberecký Slovan. Ten se přes dobře bránící opavské mužstvo nemohl dlouho prosadit, a když už se dostal do zakončení, narazil na brankářskou pevnost s označením <b>Lukáš Godula</b>.

„Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. V prvním poločase jsme nepustili soupeře k žádné vážnější šanci. Oproti tomu byla naše hra aktivní, tvrdá a důrazná. Vítězství jsme si opravdu zasloužili,“ řekl na úvod Lukáš Godula.

Opavští šli v prvním poločase do vedení díky trefě Janetzkého. Po změně stran ale mohli Liberečtí vyrovnat, když po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Řehák a Godula fantastickým zákrokem zabránil gólu.

„Vyrazil jsem to a míč šel mimo, takže super zákrok,“ usmíval se talentovaný opavský gólman. Neuběhla ani minuta po hlavičce Řeháka a forvard žluto-modrých Pavel Zagol zvýšil na 2:0.

„To byl podle mého rozhodující moment. Zápas se tím zlomil a tři body jsou doma,“ konstatoval devatenáctiletý fotbalista.

Ten trošku zabrnkal na nervy svých spoluhráčů, když se mu nepovedl odkop, trefil záda Macíčka a hostující Kukla se rázem hnal do velké šance, kterou mu však Godula skvěle zhatil.

„Trochu mi podklouzla levá noha a špatně jsem kopl do míče. Byla to takové moje minela v zápase, ale naštěstí z toho nic nebylo,“ ulevilo se robustnímu brankáři, jenž má zkušenosti také z české reprezentace.

Ve dvou posledních domácích zápasech vychytala velká naděje opavského fotbalu dvě čistá konta.

„Super, jsem za to moc rád! Vychytané nuly jsou pro mě bonbónkem za práci, kterou odvádím,“ pochvaloval si mladý gólman.

Starší dorost Slezského FC zvládl svůj náročný program, kdy během sedmi dní odehrál tři zápasy, ze kterých vydoloval šest bodů.

„Venku jsme sice prohráli, ale doma se nám daří. Kluci trénují na maximum, šlapou a nevypouštějí zápasy. Je tady nový trenér, jedeme naplno. Zatím můžu jen chválit,“ dodal na závěr Lukáš Godula.


sdílet