Slezský FC míří do Kroměříže, přivezou Opavští další výhru?

11. 4. 2014
Redakce

O P A V A - Fotbalisté Slezského FC Opava cestují na půdu zachraňující se Kroměříže s cílem získat další tři body v cestě za návratem do Fotbalové národní ligy. Zápas na hřišti čtrnáctého celku MSFL startuje v <b>sobotu 12. dubna 2014 od 16 hodin</b>. Připíše si výběr trenéra Jana Baránka čtvrté vítězství řadě?

Soupeř ve zkratce – Hanácká Slavia Kroměříž
Rok založení: 1919 HS Kroměříž
Stadion: Stadion na Obvodové ulici (1 528 diváků)
Klubové barvy: červená, bílá, černá
Trenér: Bohumil Páník Posledních pět let:
2008/09 - MSFL (5. místo)
2009/10 - MSFL (10. místo)
2010/11 - MSFL (5. místo)
2011/12 - MSFL (15. místo)
2012/13 - MSFL (13. místo)
Největší úspěchy: Vítěz MSFL (2003/04), II. liga - 8. místo (2005/06)
Oficiální web: www.hskromeriz.cz

Ještě na podzim působil v týmu Hanácké Slavie také ex-opavský fotbalista Václav Zapletal. Ten ale aktuálně působí v nižší rakouské soutěži. Do Rakouska zamířili také Ladislav Nevřala s Petrem Jančou. Hostování skončilo Jiřímu Adamuškovi ze Zlína a Pavlu Lapešovi z brněnské Zbrojovky. Kroměříž opustil také zkušený záložník Roman Dobeš, jenž nyní nastupuje za divizní Otrokovice.

Kroměřížský klub ale také posiloval. Fotbalistou s nejzvučnějším jménem, který se v šatně Hanácké Slavie objevil, je bezesporu gólman Radek Petr. Krnovský odchovanec, jenž se přes Opavu a ostravský Baník dostal až do italské Parmy, se bude snažit v Kroměříži nakopnout svou kariéru. Vicemistr světa do dvaceti let přišel do Kroměříže coby amatér po ukončení profesionální smlouvy v Brně. Brankářská jednička pro jarní část sezony je tak jasná.

Na levou stranu obrany získal sobotní opavský soupeř na hostování z Lovčic zkušeného sedmatřicetiletého borce Radomíra Víška. Ten dříve kopal za ostravský Baník, Drnovice, Třinec a svou profesionální kariéru končil v dresu Slezského FC. Z Hradce Králové přišel vyztužit záložní řadu mladý Josef Krolop. Kroměříž testovala také Olina Bartozela, jenž se mihl i v Opavě, ale jeho zkouška byla v polovině ledna ukončena.

Posílení se dočkala také ofenziva. Z juniorky ostravského Baníku zamířil do Kroměříže talentovaný forvard Tomasz Gomola a Brazilec Fabio Da Silva Paulino, dříve hrající za slovenské Humenné. Nesmíme zapomenout na opavského dlouhána Martina Neuberta, který v týmu kouče Bohumila Páníka hostovat do konce jarní části. V sobotu však určitě nenastoupí.

Vstup do jara se fotbalistům Kroměříže nepovedl. Ze tří odehraných kol vytěžili pouhý bod za domácí bezbrankovou remízu s Hulínem. Prohráli na půdě Prostějova (1:2) a naposledy v Hlučíně (0:1).

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Hanácká Slavia Kroměříž Slezský FC Opava
HS Kroměříž 14. pozice v tabulce 1. SFC Opava
17 získané body 39
4 – 5 – 10 výhry – remízy – prohry 11 – 6 – 2
18:27 skóre 34:15

Slezané jedou do Kroměříže pro další výhru. Na druhou stranu si uvědomují, že je nečeká jednoduché utkání.

„Kroměříž hraje o záchranu a musí bodovat. Proti nám ale může jedině získat, naopak my ztratit. Z tohoto pohledu nás čeká těžký zápas,“ řekl opavský kouč Jan Baránek, jehož tým by měl být v sobotu kompletní.

„Mužstvo je po zdravotní stránce v pořádku. Na čtvrtečním tréninku bylo všechno v klidu. Uvidíme, jaká bude situace v pátek odpoledne. Žádné šílené změny v sestavě dělat nebudeme,“ dodal trenér Slezského FC.

Výkop utkání je na programu v sobotu 12. dubna 2014 od 16 hodin. Věříme, že vyrazíte podpořit opavské fotbalisty v hojném počtu.

Pokud budete na zápase chybět, můžete průběh utkání sledovat prostřednictvím informací o změnách stavu na serveru Onlajny.com.

Pravděpodobné sestavy:

  • Hanácká Slavia Kroměříž: Petr – Stojaník, Mikulica, Budín, Víšek – Perůtka, Krolop – Steiner, Strašák, Šturma – Paulino.
  • Slezský FC Opava: Květon – Vavřík, Dvorník, Horka, Mat. Hrabina – Polách – Metelka, Schaffartzik – Grussmann – Mrázek, Nekuda.

Důležité upozornění pro fanoušky Slezského FC

  • Pro fanoušky Slezského FC Opava je připraven vstup na stadion z ulice Kotojedská přímo do sektoru hostí, kde si zakoupí vstupenky.
  • V případě, že fanoušci Opavy přijedou osobními vozidly, nebudou vpuštěni na parkoviště u stadionu. Důvodem je omezený počet parkovacích míst. Klub doporučuje parkovat u zimního stadionu, případně u Kauflandu (cca 200-300 metrů od hřiště).

Stadion na mapě


sdílet