V sobotu na fotbal! Do Slezska míří Holice v čele s Markem Heinzem

18. 4. 2014
Redakce

O P A V A - Opavští fotbalisté v sobotu pokračují ve své jarní misi v cestě za návratem do Fotbalové národní ligy. V <b>sobotu 19. dubna 2014 od 18 hodin</b> na svém stadionu Slezský FC změří síly s výběrem Holice, která ve slezské metropoli vytasí i svou největší útočnou zbraň Marka Heinze. Napraví si Opava reputaci po poslední prohře v Kroměříži?

Hanáci z HFK Olomouc se v sobotu představí na opavském trávníku. Tým, který ještě v loňské sezoně hrál Fotbalovou národní ligu, se do ní v nadcházejícím ročníku nepřihlásil a bojuje v MSFL. Po dvaceti kolech patří týmu z olomouckého předměstí osmá příčka.

Naposledy si svěřenci trenéra Jiřího Derca poradili s Hlučínem, který díky dvěma gólům dlouhána Libora Žondry porazili 2:0. „Soupeř měl spoustu šancí, které neproměnil. Nás podržel gólman. Jsou to zlaté body,“ rozdával po utkání úsměvy kouč HFK Olomouc Jiří Derco. K blížícímu se zápasu v Opavě řekl: „Myslím, že nám to pomůže hlavně po psychické stránce. Do dalšího utkání v Opavě můžeme jít s čistou hlavou.“

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Slezský FC Opava HFK Olomouc
SFC Opava 1. pozice v tabulce 8. HFK Olomouc
39 získané body 27
11 – 6 – 3 výhry – remízy – prohry 8 – 3 – 9
35:18 skóre 26:19

První letošní vzájemný souboj obou soupeřů na Hané skončil vítězstvím Slezského FC Opava 1:0. Jediný gól zápasu se zrodil na konci prvního poločasu ze standardní situace. Lumír Sedláček odcentroval a Tomáš Komenda skluzem dovezl balón do branky. Hanáci byli ve druhém poločase lepším týmem, avšak šance Korčiana a Dupkaly zlikvidoval výtečný Hampel.

Při pohledu na hráčský kádr, který má k dispozici Jiří Derco, v něm najdete hned několik zajímavých jmen. Nejvýraznější postavou je bezesporu ofenzivně laděný záložník či útočník Marek Heinz, který do Holice přišel během rozehrané sezony ze Znojma.

Šestatřicetiletý veterán si vyzkoušel kromě české ligy, jak se vydělává na fotbalový chleba v Německu, Rakousku, Francii, Turecku nebo Maďarsku. Ve své sbírce má bronzovou medaili z Eura 2004, o dva roky později startoval také na světovém šampionátu.

Opavský fanoušek bude dobře znát s šesti vstřelenými góly nejlepšího střelce Hanáků Davida Korčiana. Zkušenosti z druhé nejvyšší soutěže mají obránci Tomáš Dadák s Jaroslavem Lukáškem. Šikovným záložníkem je také Jan Hromek.

V zimě na Hané řešili problém s brankářským postem, neboť velká opora Vojtěch Šrom zamířila do ostravského Baníku. Náhradu našla Holice až na Slovensku v osobě dvacetiletého gólmana z Ružomberoku Tomáše Lešňovského, jenž má za sebou testy v polských klubech Wisla Krakow a Ruch Chorzów.

Speciálně pikantní bude sobotní duel pro opavského maséra Tomáše Andrése, který v zimě právě z Holice do slezské metropole přišel.

Utkání mezi Slezským FC Opava a HFK Olomouc startuje na stadionu v Městských sadech v sobotu 19. dubna 2014 od 18 hodin. Věříme, že si na něj najdete cestu!

Pokud se na zápas nedostavíte, můžete jeho průběh sledovat prostřednictvím on-line textové reportáže, kterou přináší Onlajny.com.

Pozvánka


sdílet