Do Opavy míří béčko Slovácka, které se na jaře trápí

2. 5. 2014
Redakce

O P A V A - Náročný program opavských fotbalistů pokračuje. Ve středu zvítězil Slezský FC na půdě posledního Žďáru nad Sázavou v poměru 2:0 a na toto vítězství by rád navázal také v <b>sobotu 3. května 2014</b>, kdy od <b>16 hodin</b> hostí rezervu prvoligového Slovácka.

Trenér Slezského FC Jan Baránek by měl mít na sobotu k dispozici kompletní kádr.

„Po zápase byli všichni hráči v pořádku, žádné vážnější zranění jsme neevidovali. Doma budeme chtít potvrdit tři body z venku. Jestli uděláme nějaké změny v sestavě oproti středečnímu utkání ještě nevím. Uvidíme,“ hovořil tajemně opavský kouč Jan Baránek.

Co řekl na adresu sobotního soka Opavy?

„Čeká nás podobný soupeř, jakými byly další rezervy soutěži. Před týdnem za rezervu nastoupili zkušení hráči jako Trousil, Mezlík a další. Těžko říct, zda je někdo z áčka v sobotu posílí. I tak má slovácké béčko dost šikovných fotbalistů, kteří mají perspektivu,“ dodal Baránek.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Slezský FC Opava 1. FC Slovácko B
SFC Opava 2. pozice v tabulce 6. 1. FC Slovácko B
44 získané body 36
12 – 8 – 3 výhry – remízy – prohry 9 – 9 – 5
38:19 skóre 31:27

Zápasy s rezervními týmy jsou vždy nevyzpytatelné. Několikrát se o tom na vlastní kůži přesvědčila i Opava. Jeden z takových zápasů čeká na Slezany v sobotu. V Městských sadech se představí béčko Slovácka, tým, který se během podzimu bojoval na špici, ovšem na jaře se týmu z Uherského Hradiště už tolik nedaří.

Svěřenci trenéra Jana Palinka šestkrát v řadě nevyhráli, i tak ale mají na kontě pětatřicet bodů.

Ve středu Slovácko uhrálo bezbrankovou remízu v Holici, před týdnem ve svém kunovickém azylu remizovalo s Hlučínem 1:1, a to měl trenér Palinek k dispozici i hráče z áčka jako například brankáře Melichárka, stopera Mezlíka, záložníka Trousila nebo útočníka Ondřejku.

Remíza je zasloužená, protože v prvním poločase jsme předvedli katastrofální výkon,“ zlobil se po zápase kouč Slovácka, který bude moci i v Opavě počítat s posilami z áčka, neboť první tým hraje v pátek na Dukle. Není tak vyloučeno, že diváci uvidí v sobotu v akci ex-opavského stopera Radka Mezlíka.

Podzimní vzájemný zápas mezi Opavou a Slováckem, který se hrál šestého října v Uherském Hradišti, skončil bezbrankovou remízou. Domácí s Ladislavem Volešákem měli ke třem bodům blíže, ale už ve druhé minutě nedali penaltu.

Pokud trenér Jan Palinek nemá k dispozici áčkové posily, dává šanci klukům z akademie Slovácka a vybírat má z čeho. Namátkou můžeme vyzdvihnout mládežnického reprezentanta Lukáše Trávníka. Devatenáctiletý kreativní záložník byl vyhodnocen za nejlepšího juniora roku a má před sebou velkou budoucnost. To samé platí o Martinu Janečkovi, Janu Pilkovi nebo Marku Küblovi.

Utkání mezi Slezským FC Opava a rezervou Slovácka je na programu v Městských sadech v sobotu 3. května 2014 od 16 hodin.

Pokud budete v sobotu na stadionu v Městských sadech chybět, můžete průběh utkání sledovat prostřednictvím informací o změnách stavu na webu Onlajny.com

  • Pravděpodobná sestava Opavy: Květon – Vavřík, Dvorník, Metelka, Mat. Hrabina – Horka – Sedláček, Polách, Schaffartzik – Mrázek, Nekuda.

sdílet