Opavští žáci U10 čtvrtí na E.ON Junior Cupu

15. 5. 2014
Redakce | FOTO: E.ON

O P A V A - Žákovský výběr Slezského FC Opava v neděli absolvoval čtvrté regionálního E.ON Junior Cupu v Jakubčovicích nad Odrou, kde v konkurenci dalších třiadvaceti mužstev obsadil výbornou čtvrtou příčku.

Opavští zahájili turnaj suverénně. Ve skupině nejprve sestřelili Horní Suchou v poměru 11:0, následně žáci Slezského FC rozstříleli Frenštát pod Radhoštěm 9:0, Bílovci a domácím Jakubčovicím nasázely opavské naděje sedm branek a v posledním duelu deklasovaly Frýdlant nad Ostravicí výsledkem 11:0.

V nadstavbě Slezané porazili Raduň 5:2, Bruntál 11:1, a pak přišla první porážka na turnaji, když Opava nestačila na ostravský Baník a padla v poměru 3:4. O finále si to malí Opaváci rozdali se Sigmou, které podlehli 3:10, a čekal je zápas o bronz. V utkání o třetí místo Slezský FC po lítém boji prohrál s Vítkovicemi 10:11 a skončil na čtvrtém místě.

Opavský brankář Jeroným Vltavský byl navíc vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje.

Rozhovor s Jeronýmem Vltavským - nejlepším brankářem turnaje

Slezský FC na turnaji reprezentovala tato sestava: Adam Baďura, Filip Chládek, Jakub Grulich, Robin Hendrych, Gregor Janjuš, Petr Katschmarz, Adam Kavan, Matěj Krömer, Sebastian Pejša, Matyáš Poštulka, Martin Vajda, Filip Vala, Tadeáš Věntus, Jeroným Vltavský. Trenéři: Roman Štůrala a Martin Kavan.


sdílet