Slezský FC jede do Hulína, udělá další krok k postupu?

23. 5. 2014
Redakce

O P A V A - Opavští fotbalisté před sebou mají poslední čtyři zápasy MSFL. V <b>sobotu 24. května 2014 od 16:30</b> se na hřišti Hulína utkají s tamním Spartakem, sedmým mužstvem třetiligové tabulky. Povede se Slezanům prodloužit čtyři zápasy trvající sérii vítězství i v Hulíně?

Fotbalová Opava míří do Hulína s jasným cílem. „Musíme potvrdit domácí výhru s Prostějovem. Čeká nás další z klíčových jarních utkání, pokud jej zvládneme, nebudeme ve dvou následujících domácích zápasech pod takovým tlakem,“ řekl trenér Slezského FC Jan Baránek, který může na sobotu počítat s kompletním kádrem. „Všichni jsou v pořádku,“ upřesnil opavský kouč.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
SK Spartak Hulín Slezský FC Opava
SK Spartak Hulín 7. pozice v tabulce 1. Slezský FC Opava
38 získané body 53
11 – 5 – 10 výhry – remízy – prohry 15 – 8 – 3
37:31 skóre 41:19

V posledních třech zápasech se Hulínu vedlo střídavě. Doma prohrál se silným Prostějovem 0:2, pak remizoval s Orlovou 1:1, ale v posledním kole Spartakovci zabrali a odvezli si tři body z Hlučína po výhře 3:2.

V podzimním vzájemném duelu, který hostil stadion v Městských sadech, hulínští fotbalisté Slezský FC hodně trápili. Hulín totiž ve slezské metropoli vedl a domácí museli vývoj zápasu obracet. To se jim povedlo a zvítězili v poměru 2:1.

Trenér Hulína Jindřich Lehkoživ má k dispozici mladý tým, který je prošpikován i několika zkušenými hráči. Obranné řady drží univerzál Michal Vyskočil, jehož si mnozí pamatují ještě v dresu Opavy. Ten je v týmu sobotního opavského soupeře na hostování, na hřišti ho proto neuvidíme.

Delegace rozhodčích

  • Hlavní: Pavel Julínek
  • Pomezní: Gabriela Hanáková
  • Pomezní: Josef Černý
  • Delegát: Karel Vidlák

Ze současného kádru Slezského FC se v městečku nedaleko Kroměříže mihl stoper Josef Dvorník, aby následně zamířil do druholigového Sokolova.

Asistentem hulínského kouče je Jaroslav Laciga, fotbalista s opavskou minulostí, který v Městských sadech zažil atmosféru Gambrinus ligy. Ten patřil ještě na podzim k hlavním oporám mužstva, jenže na úvod jara se kapitán Spartaku zranil na hřišti Kroměříže a od té doby se na trávník nepodíval.

Tvorbu hry tak má na starost osmatřicetiletý ostřílený matador Bronislav Červenka, kterého proslavilo především dlouhé angažmá v Drnovicích a ve Zlíně. Zkušený středopolař, jenž v první lize odehrál 277 zápasů, patří k nebezpečným zbraním hulínského výběru.

Slezský FC si bude muset dát pozor také na krajního záložníka Michala Dvořáčka. Ten vždy vydatně podporuje ofenzivu svého mužstva a v letošní sezoně se trefil již sedmkrát. Na hrotu útoku navíc řádí mladý forvard Miloš Kopečný, který se prosadil i na podzim v Opavě, a celkem nasázel už úctyhodných dvanáct branek. Výběr kouče Baránka nečeká vůbec lehký soupeř. Poradí si Opavští s Hulínem?

Utkání na půdě Spartaku Hulín startuje v sobotu 24. května od 16:30. Věříme, že vyrazíte opavské fotbalisty podpořit v hojném počtu. Pokud ne, můžete průběh utkání sledovat alespoň díky on-line přenosu na webu Onlajny.com.

Stadion na mapě


sdílet