Na desátý pokus nám to musí vyjít

5. 10. 2012
Redakce

Desáté kolo druhé fotbalové ligy nám do Opavy naservírovalo celek ze severu Čech – Varnsdorf. Tým, který trénuje bývalý prvoligový fotbalista Zdenko Frťala, je zatím příjemným překvapením letošního ročníku druhé fotbalové ligy.

V tabulce mu patří pátá příčka. Opavští ale věří, že právě v sobotu svou černou sérii zlomí a na desátý pokus vyhrají.

Severočeši naposledy na domácím trávníku porazili Zlín 2:0, když se o góly postarali Pimpara a Breite. „Měli jsme ze soupeře respekt, to se rozumí. Má ve svém kádru hodně zkušených hráčů. V zápase nebylo moc šancí, kluci využili dvě standardní situace. Je to odměna za jejich práci při tréninku, ale i v zápase. Jsem rád, že se nám doma daří, venku také nehrajeme špatně, ale doplácíme na chyby,“ ohlédl se na klubovém webu za utkáním trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala.

Opava se musí připravit na rychlostně laděného soupeře. „Budeme hrát určitě proti kvalitnějšímu soupeři než byla Karviná, jenom jména fotbal nedělají,“ říká trenér Opavy David Vavruška. „Náš protivník se nenachází náhodou na pátém místě tabulky,“ doplňuje opavský stratég.

Varnsdorf přitom nemá mužstvo, ve kterém by zářila velká hvězda, jde především o seskupení dravého mládí. V kádru jsou čtyři cizinci. Záložník původem z Černé Hory Denis Cana patří do základní sestavy, stejně jako ukrajinský středopolař Pavlo Rudnytskyy. O místo na slunci bojuje nizozemský útočník Ronald Hikspoors se Slovákem Michalem Vilkovským. Kouč Frťala docela dost spoléhá na exteplického zadáka Jiřího Pimparu či mladého Pavla Tvarohu. Mezi tyčemi má pevné místo z Liberce zapůjčený Přemysl Kovář.

„Musíme si dát pozor na rychlé protiútoky soupeře, to znamená snažit se je rychlým napadáním eliminovat,“ podotýká David Vavruška. „Pokud chceme vyhrát, je zapotřebí hrát v tempu a postavit naši hru na kolektivním výkonu,“ hledá cestu k úspěchu opavský kouč.

Se změnami v sestavě nepočítá. Nicméně na marodce jsou Dohnálek, Uvíra, Kuděla, Zapletal a nově Ficek. „Pro Ficka podzimní sezona skončila. Proti Znojmu i Karviné mu vyskočilo rameno. Jsem pro to, ať jde na operaci už nyní a ne až v zimě,“ pravil David Vavruška. Drobné zdravotní problémy trápí i Jakuba Swiecha.

Pravděpodobná sestava Varnsdorfu: Kovář – Tvaroha, Stehlík, Pimpara, Jakobovský – Cana, Kotiš – Breite, Schubert, Martan – Volf.

Nenechte si v sobotu ujít ani hokejový zápas Slezanu proti Valašskému Meziříčí, který startuje díky kolizi s fotbalem už v 15.00!


sdílet