Slezský přes dobrý výkon se Spartou prohrál

18. 9. 2022
Redakce
AC Sparta Praha B
1:0 (1:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 23. Fortelný ŽK: 13. Vitík, 61. Horák, 75. Vydra - 78. Rychlý

AC Sparta Praha B

Heča - Panák, Vitík, Horák, Suchomel - Wiesner, Karabec (71. Kuchař), Sáček (71. Pudhorocký), Vydra, Fortelný - Schánělec (82. Novotný)

Slezský FC Opava

Lasák - Kadlec, Helebrand, Janoščín, Haitl - Rychlý, Macháček, Kopečný (75. Janjuš)kn, Šigut, Kramář - Rataj (31. Yunis) (58. Ščudla)

OPAVA - Slezané pod Žižkovským vysílačem na body nedosáhli. Přes dobrý výkon zejména v prvním poločase nestačili na Spartu a prohráli 1:0. Utkání rozhodnul ve 23. minutě Fortelný.

Slezský si svou šanci vytvořil hned po hvizdu. Na centrovaný balón si v první minutě vyskočil Rataj, ale jeho hlavička jen těsně minula sparťanskou bránu. Ve 13. minutě opavští zahrávali standardní situaci po faulu na Rataje. Centr Haitla se snášel mezi klubko opavských hráčů, ale žádný z nich míč nezasáhnul. V úvodních dvaceti minutách Pražané více hráli na míči. Jejich převaha však nevedla k žádné vážnější situaci, kterou by musela opavská obrana řešit. Sparta se do své první šance dostala ve 23. minutě, když se míč dostal k Fortelnému. Ten vystřelil zpoza vápna a svou střelou poslal Spartu do vedení. Slezané mohli odpovědět ve 27. minutě, kdy po centru Haitla hlavičkoval Rataj. Jeho pokus však Hečovu bránu minul. Na hřiště se ve 31. minutě Jakub Yunis, který nahradil Rataje. Yunis se mohl gólově uvést ve 35. minutě, když po závaru střílel z těžké pozice. Jeho pokus ale obrana Sparty zastavila. V prvním poločase se více nestalo a Slezané tak do kabin odcházeli s jednogólovým mankem.

V 58. minutě musel vystřídat Jakub Yunis, který nemohl dále pokračovat kvůli svému zranění, které si odnesl z předešlého souboje. Slezané se ale dále hnali za vyrovnání. Blízko k němu měli v 60. minutě, kdy se ke střele dral Šigut. Jeho pokus byl však zablokován jen na rohový kop. Slezané si v 77. minutě vypracovali rohový kop. Ten zakončoval hlavou Helebrand, ale mířil jen těsně vedle Hečovy brány. Opavští fotbalisté byli ve druhém poločase aktivnějším týmem, ale do výraznější šance se nedostali. Slezané ve druhém poločase branku nevstřelili a se Spartou tak prohráli 1:0.

sdílet