Helešic dal první ligový gól: Budu na něj vzpomínat do konce života

21. 8. 2020
Redakce | FOTO: Martin Skála, FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
3:1
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 45+4. z pen. Bucha, 55. Beauguel, 76. Ba Loua – 44. Helešic.
Rozhodčí: Denev – Dobrovolný, Hock – Musil (VAR).
ŽK: Mondek (Opava).
ČK: 45+1. Hrabina (Opava).

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník (46. M. Havel), Hejda, Brabec, Limberský (83. Alvir) – A. Čermák, Kalvach, Bucha (83. Káčer) – J. Kopic (74. Ba Loua), Chorý (42. Beauguel), J. Kovařík. Trenér: Adrián Guľa.

Slezský FC Opava

Fendrich – Hrabina, Hnaníček (30. Rychlý), Žídek – Mondek (64. Juřena), Zavadil (64. Gorčica), Řezníček, Texl (46. Harazim), Helešic – Dordič, Holík (74. Ščudla). Trenér: Radoslav Kováč.

Plzeň – Podpis tříleté smlouvy se Slezským FC oslavil vskutku luxusně. Krajní obránce či záložník Matěj Helešic hned v úvodním duelu nové sezony vstřelil svou první branku v nejvyšší soutěži!

Hned v úvodu po nepovedené malé domů Brabce získal míč těsně před Hruškou Holík, přihrál Texlovi, jenže ve skórování mu zabránil domácí obránce Hejda. Po půlhodině hry se zranil opavský stoper Hnaníček a musel střídat. Jeho místo zaujal mladík Rychlý, jenž o pár minut později zahrál ve vápně rukou a sudí Denev odpískal penaltu. Čermák s ní ovšem nenaložil dobře a napálil břevno.

Věci se pak děly v závěru první půle. Nejprve po centru Mondka hlavou nedosáhl na balon Holík, ale za ním si do vápna naběhl Helešic, který napálil balon do sítě a Slezané vedli. Ale jen chvilku. Domácí Kovařík utekl opavské obraně, Hrabina ho v šestnáctce poslal k zemi a pískala se penalta.

Obránce SFC navíc po přezkoumání situace obdržel červenou kartu. Míč si postavil Bucha a tentokrát už byli Západočeši úspěšní a srovnali na 1:1. Krátce po změně stran sice opavský gólman Fendrich zlikvidoval zakončení Hejdy, ale střídající Beauguel zblízka dorazil míč do brány – 2:1.

Sestřih utkání

Slezané to měli v deseti na hřišti papírového favorita složité, po centru Kovaříka pak mohl přidat třetí gól Viktorie Kopic, ale hlavičkou minul odkrytou bránu Opavy. Čtvrthodinku před koncem se po necelých dvou minutách na hřišti prosadil střídající Ba Loua a uzavřel výsledek gólem na 3:1.

Slezský FC mohl v závěru ještě snížit, kdy centr Ščudly tečoval Hejda na tyč. Skóre se tak již nezměnilo. Za týden čeká opavské fotbalisty domácí premiéra, v sobotu 29. srpna od 17 hodin je čeká derby s Karvinou.

sdílet