VIDEO: Umíráme na krásu, mrzí Kováče. Chce větší tlak ve vápně

27. 9. 2020
Redakce
FK Jablonec
4:1
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 3. Didiba (vlastní), 38. Hübschman, 73. Schranz, 90+3. Považanec – 42. Pikul (Mondek).
Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Hock.
ŽK: Štěpánek – Řezníček, Večerka, Fendrich.

FK Jablonec

V. Hrubý – Libor Holík, Martinec, Štěpánek, Podaný (89. Krob) – Ladra (72. Pilař), Hübschman, Považanec, Zelený (61. R. Hrubý) – Schranz, Čvančara (72. Doležal). Trenér: Petr Rada.

Slezský FC Opava

Fendrich – Didiba, Žídek, Večerka – Mondek (56. Harazim), Texl, Řezníček (77. Dordič), Lukáš Holík, Helešic (46. Hrabina) – Juřena, Pikul (56. Dedič). Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.

Jablonec nad Nisou – Poskakoval kolem lajny, neustále gestikuloval a podporoval své hráče. Opavský kouč Radoslav Kováč duel v Jablonci prožíval hodně a konečný výsledek 1:4 ho pořádně štval. Kde byl zlom utkání a co Slezanům chybělo k úspěchu? To zaznělo na tiskovce!

Opavští obměnili základní sestavu, na severu Čech začali v základní sestavě Bartosz Pikul s Janem Řezníčkem. Slezané ale neměli povedený start. Neuběhly ani tři minuty a Didiba si srazil do vlastní brány míč po centru Zeleného. Pak Považanec povedeným pasem našel Zeleného, jenže ten z hranice šestnáctky přestřelil opavskou bránu.

Pak se ozval i opavský tým. Juřena si před vápnem udělal kličku na osu hřiště a vypálil, rána z dobré pozice mu ale vůbec nesedla. Na opačné straně Ladra našel Schranze, jenž hlavičkoval jen do boční sítě. Krátce nato si oba prohodili role. Schranz na půlicí čáře hlavičkou posunul míč na rozběhnutého Ladru, který upaloval sám na Fendricha a míč cpal pod břevno, ale gólman Slezanů ránu jabloneckého borce vyrazil na roh.

Severočeši udeřili podruhé po rohu Podaného, kdy se míč odrazil k Hübschmanovi, jenž zblízka dotlačil balon do sítě. Platnost branky ještě zkoumal videorozhodčí a rozhodčímu Hrubešovi ji doporučil uznat.

Opavští přidali, Pikul se zbavil obránce, ale jeho prudkou ránu vyrazil Hrubý. V závěru první půle aktivní Juřena připravil o balonu Štěpánka, posunul jej Mondekovi, ten ho poslal pod sebe, kde ho Texl v tísni přiťukl Pikulovi a polský záložník si připsal první soutěžní gól v opavském dresu – 2:1.

Hned zkraje druhé půle se Slezané dožadovali penalty poté, co si Lukáš Holík zasekl míč a Hübschman zřejmě vleže zahrál rukou, pokutový kop se ale nepískal. Pak se dvakrát vyznamenal Fendrich, jenž zlikvidoval pecku Ladry i následnou dorážku Čvančary. Pak to hořelo ve vápně Jablonce, brankář Vlastimil Hrubý musel hlavičkovat, jenže jen k Holíkovi. Ten bohužel pro Opavu přestřelil.

Střídající Robert Hrubý pak posadil míč na hlavu Schranze a bylo to 3:1. Pak se ještě kontrolovalo video po údajné ruce Didiby, ale penalta pro domácí se nepískala. V nastaveném čase si Opavští museli Opavští spolknout ještě jednu hořkou pilulku poté, co míč po tečované ráně Považance skončil v síti.

sdílet