Nevystřelíme, pořád někoho hledáme, štve Kováče. Výkon ho zklamal

7. 11. 2020
Redakce | FOTO: Deník / František Géla
FK Pardubice
1:0 (0:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branka: 67. Tischler.
Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Caletka – Adámková (VAR).
ŽK: Čihák, Krejčí (trenér), Surzyn, Cadu – Lukáš Holík, Večerka, Helešic.

FK Pardubice

Boháč – Prosek, F. Čihák, Toml, Surzyn – Jeřábek – Tischler (87. Sláma), Solil, Hlavatý, Cadu (56. Pfeifer) – P. Černý (69. Huf). Trenér: Jiří Krejčí.

Slezský FC Opava

Fendrich – Didiba, Žídek, Večerka – Mondek (59. Harazim), Texl (90. Rataj), Zavadil (81. Darmovzal), Lukáš Holík, Helešic – Juřena (59. Pikul), Dedič. Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.

Praha – Pořádně rozladěný byl po utkání s Pardubicemi opavský kouč Radoslav Kováč. Co ho rozezlilo? Především těžkopádná finální fáze a střelecká nemohoucnost.

Základní sestava se výrazně podoba té, která sehrála utkání s Teplicemi. Pouze místo Matěje Hrabiny šel do hry od začátku jeho jmenovec Helešic. Úvodní půle toho příliš zajímavého nepřinesla.

Po necelé čtvrthodině hry napálil odražený míč na Boháče Texl, ale pardubický gólman jeho ránu zlikvidoval. Se svou střelou zpoza šestnáctky neuspěl ani Mondek. Hned zkraje druhé půle šli Slezané do nadějného přečíslení, ale nakonec z něj nevytěžili zhola nic.

Pak zahrozili i Východočeši. Surzyn odcentroval na Čiháka, jehož hlavičku na brankové čáře zastavil brankář Fendrich. Po důrazném varování ale přišel gól. Po rohu Surzyna se do míče opřel Tischler a střelou z voleje rozhodl o pardubickém vítězství.

Závěrečné opavské snahy o vyrovnání přišly vniveč a nováček z Pardubic na stadionu v Ďolíčku uhájil další cenné ligové body.

sdílet