Lukáš Černín: Bod bereme, ale musíme ho potvrdit doma

27. 1. 2021
Redakce
Bohemians 1905
0:0 (0:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Bez branek.
Rozhodčí: Cieslar – Podaný, Petřík.
ŽK: Vacek – Juřena, Fendrich.

Bohemians 1905

Bačkovský – Hůlka, Krch, Jindřišek – M. Dostál, Vacek (90. Necid), Ljovin, Květ (80. Novák), Vaníček (90. Hronek) – Pulkrab (73. Vodháněl), Puškáč. Trenér: Luděk Klusáček.

Slezský FC Opava

Fendrich – Březina, Didiba, Žídek – Mondek (90+4. Helešic), Nešický, Schaffartzik, Hellebrand, Kania – Holík (90+1. Večerka), Čvančara (75. Juřena). Trenér: Lukáš Černín.

Praha – Opavští fotbalisté vyválčili ve vršovickém Ďolíčku cenný bod. Jak utkání při absencích Radoslava Kováče a Aloise Skácela hodnotil trenér Lukáš Černín?

Poprvé po více než sedmi měsících se v základní sestavě SFC objevil záložník Jan Schaffartzik, který se do ostrého ligového utkání vrátil už v sobotu na půdě Sigmy, nyní naskočil rovnou od úvodního hvizdu. Opavští nezačali špatně a hned v úvodu se k hlavičce se slibné pozice prodral Čvančara, jenže hlavičkoval přesně do míst, kde byl připravený domácí gólman Bačkovský. Ten si pak poradil také s únikem Čvančary, který vystřelil k bližší tyči, jenže Bačkovský zasáhl včas.

O chvíli později si Bačkovský připsal už třetí zákrok. Míč po jedovce Mondeka vyrazil před sebe, ale Holík se v tísni ke gólové dorážce nedostal. Na opačné straně Fendrich máchl do prázdna po rohu domácích, Hůlka však naštěstí pro Opavu hlavičkoval mimo tyče. Zajímavé okamžiky nabídl i závěr první půle. Nejprve Hůlkovu dobře umístěnou hlavičku k tyči vytěsnil z brankové čáry parádním zákrokem Fendrich, a pak si poradil také s tvrdou ránou Dostála.

Po Nešického standardce mohli udeřit v nastavení první půle i Slezané, Žídkově hlavičce scházely jen centimetry. Po změně stran si balon navedl na pravačku Nešický, míč po jeho tečovaná dělovce zpoza šestnáctky se ovšem do brány nevešel.

Pak poprvé měnilo skóre. Klokani se radovali poté, co Vaníček našel ve vápně Květa, jenž se trefil přesně k tyči. Rozhodčí Cieslar ovšem po konzultaci s VARem branku neuznal kvůli ofsajdovému postavení Puškáče. V nervózním závěru už obě mužstva především nechtěla udělat chybu, ze zajímavé pozice pálil nepřesně domácí Novák, a když se svým dravým průnikem neuspěl ani opavský rychlík Kania, body se v Ďolíčku dělily.

Opavští fotbalisté si tak z Vršovic odváží cenný bod, už v sobotu od 14 hodin je čeká důležitý domácí duel s brněnskou Zbrojovkou.

sdílet