Slezský FC neudržel slibný náskok a na půdě Karviné padl

6. 2. 2021
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
MFK Karviná
3:1 (0:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 60. Papadopulos, 70. Tavares, 83. z pen. Qose – 51. Nešický.
Rozhodčí: Klíma – Hájek, Poživil – Matějček (video).
ŽK: Papadopulos, Bartošák, Dramé – Kováč (asistent trenéra), Fendrich, Smola.
ČK: Michal Hampel (kondiční trenér, Opava).

MFK Karviná

Ciupa – Jursa (65. Tavares), Santos, Dramé (65. Šindelář), Bartošák – Qose, Herc – Čmelík (55. Haša), Smrž, Ostrák (55. Mikuš) – Papadopulos (89. Mangabeira). Trenér: Juraj Jarábek.

Slezský FC Opava

Fendrich – Didiba, Kulhánek, Schaffartzik – Helešic, Nešický (90+3. Koschatzký), Tiéhi, Hellebrand (84. Smola), Mondek (84. Rataj) – Kania, Dedič. Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.

Karviná – Fotbalisté Slezského FC malé slezské derby nezvládli. V Karviné byli zhruba do šedesáté minuty aktivnějším celkem a díky brance Nešického šli do vedení. Pak ale třikrát prosadili domácí, otočili vývoj utkání a zvítězili 3:1.

Žlutomodří do zápasu vstoupili aktivně a z jejich hry bylo patrné, že v Karviné chtějí bodovat. Poprvé Opavští zahrozili už v sedmé minutě. Nešický rozehrál roh na přední tyč, kde míč na branku usměrňoval Helešic. Karvinský brankář Ciupa ale nakonec kulatý nesmysl vytěsnil s vypětím všech sil na další roh. Ten už ale tolik vzrušení nepřinesl.

Ve třinácté minutě měla Opava možnost dalšího rohu, tentokrát z levé strany. K míči se znovu postavil Nešický a znovu jej poslal na přední tyč. Tentokrát přesně našel Dediče, jehož hlavička prosvištěla těsně kolem levé tyče karvinské svatyně. Na druhé straně dali Karvinští o sobě vědět ve třiadvacáté minutě. Po rozehrané standartce se míč dostal k Čmelíkovi, který se dostal ke dvěma střelám. Při té první ale trefil jednoho z Opavských, druhý projektil mířil pro změnu nad.

Další vzrušení ve vápně Karviné přinesla sedmatřicátá minuta. Kania poslal do šestnáctky centr, který se nakonec dostal až k Hellebrandovi. Ten možná mohl pálit, míč si ale ještě chtěl posunout. V tu chvíli jej lehce přistrčil karvinský Ostrák a opavský záložník upadl, píšťalka rozhodčího Klímy však zůstala němá. V samotném závěru první půle se ještě dostával do solidní pozice Kania, se svou kličkou si ale na Bartošáka nepřišel. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Hned zkraje druhé půle však byli hráči Slezského FC za svou aktivitu z prvních pětačtyřiceti minut odměnění. Mondek povedeným centrem ve vápně našel nabíhajícího Nešického a ten ranou z voleje otevřel skóre. Hned o chvíli později mohl přidat druhou branku Opavy Helešic, z podobné pozice jako Nešický ale minul. A tak přišel trest na druhé straně.

V šedesáté minutě poslal Bartošák z levé strany přetažený centr, kterým našel na zadní tyči nabíhajícího Papadopulose a ten se hlavou zblízka nemýlil. Za dalších deset minut domácí dokonce vývoj utkání otočili. Qose po opavském faulu rozehrál zkrácený roh, na který si naběhl střídající Tavares a prvním dotekem s míčem poslal Karvinou do vedení.

Obraz hry se rázem změnil a Karvinští najednou byli na koni. V osmdesáté minutě navíc přišla pro Opavu další komplikace. Smržův centr srazil Helešic rukou a hlavní arbitr Klíma nařídil po shlédnutí videa penaltu. K té se postavil Qose. Jeho panenkovskou penaltu Fendrich krásně přečetl, jenže podle rozhodčích opustil opavský brankář čáru předčasně. Penalta se tak opakovala a na druhý pokus už se Qose už se bohužel nemýlil.

V závěru se ještě Opavští s výsledkem snažili něco udělat, na vyrovnání už ale síly nenašli. Nejblíže byl korekci skóre v nastavení Schaffartzik, toho ale vychytal brankář Ciupa. Opavští tedy čekají na na ligové vítězství už deset utkání.

sdílet