Kováč: Teplice chtěly vyhrát víc než my, a to mě štve nejvíc

6. 3. 2021
Redakce
FK Teplice
3:1 (1:1)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 3. Moulis, 62. Kodad, 82. J. Mareš – 45. Nešický.
Rozhodčí: Marek – Kříž, Hock.
ŽK: Kodad, Jukl – Nešický.

FK Teplice

Čtvrtečka – Vondrášek, Gabriel, Mazuch, Černý – Kodad (78. Macej), Fortelný (60. Žitný), Jukl, Moulis, Trubač (78. Mareček) – J. Mareš. Trenér: Radim Kučera.

Slezský FC Opava

Fendrich – Březina, Kulhánek, Žídek – Mondek (83. Hrabina), Nešický, Hellebrand (83. Rataj), Schaffartzik, Helešic (34. Kania) – Smola, Čvančara (76. Dedič). Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.

Teplice – Pořádně zklamaný byl po porážce na severu Čech opavský kouč Radoslav Kováč. Jak hodnotil nepovedené utkání?

Slezané se na hřišti Teplic představili v pozměněné sestavě. Vykartované pilíře Didibu s Tiéhim nahradili Schaffartzik s Helešicem, v útoku se pak místo Rataje představil Čvančara. Možná i změny v defenzivě se podepsaly na nevydařeném úvodu Slezského FC. Tepličtí šli do vedení už ve třetí minutě po nenápadné akci. Z pravé strany odcentroval Trubač, ve vápně do míče trknul nabíhající Moulis a brankář Fendrich na míč skákající na zadní tyč nedosáhl – 0:1.

O chvíli později mohlo být ještě hůř. Březina neuhlídal rozběhnutého Moulise, který se na hranici vápna opřel do míče, jeho rána ovšem naštěstí mířila vedle tři tyče. V dalších minutách už Opava hru vyrovnala a dostala se k několika slibně se vyvíjejícím se akcím, žádná ale v nějaké větší ohrožení Čtvrtečkovy svatyně nerezultovala. Výraznější vzrušení přinesla až čtyřiadvacátá minuta. Hellebrand na vlastní šestnáctce špatně zpracoval míč, čehož mohl využít domácí Fortelný. Ten ale zamířil trestuhodně jen do připraveného brankáře Fendricha.

Slezský FC dal o sobě poprvé výrazněji vědět ve 32. minutě. Ke střele se dostal Smola, v nadějné pozici ale vystřelil nad. O minutu později mohli přidat druhou branku Tepličtí. Hned po převzetí míče se do míče opřel aktivní Moulis a jeho projektil orazítkoval břevno. Další velkou šanci měly Teplice ve 39. minutě, Trubač ale v tutovce selhal.

A tak přišel trest na druhé straně. Opavští v nastavení první půle házeli aut na útočné půlce, který nakonec doputoval až k nikým nehlídanému Aleši Nešickému a ten se tváři v tvář Čtvrtečkovi nemýlil. Po prvním dějství tak bylo Na Stíndlech vyrovnáno.

Po změně stran byla k vidění první větší šance po sedmi odehraných minutách. Domácí Kodad se rozběhl po pravé straně, centrem našel záložníka Trubače, ten ale svůj pokus nedokázal ztlumit dostatečně a míč letěl vysoko nad. O chvíli později měli Skláři další dvě příležitosti, Gabriel i Moulis ale v dobrých pozicích selhali.

Teplice to ale příliš dlouho mrzet nemuselo. Po odehrané hodině totiž Opavští neohlídali volného Kodada a ten po centru Moulise hlavou zblízka nemýlil – 2:1. Slezané se následně snažili o vyrovnání, leč marně. Za dalších dvacet minut navíc inkasovali potřetí.

Střídající Žitný vysunul Jakuba Mareše, který v úniku propálil vybíhajícího Fendricha a domácí vedli o dvě branky. V závěru zápasu už Teplice žádné drama nepřipustily a Opava už na zvrat síly neměla. Skóre mohla ještě zkorigovat v závěru, když hlavní sudí Emanuel Marek odpískal pokutový kop. Ten ale následně odvolal, rukou totiž zahrál opavský Rataj a ne nikdo z domácích, jak se původně zdálo. Skóre se tak již nezměnilo.

sdílet