Dva góly nestačily, Slezský FC nezvládl přestřelku na Spartě

25. 4. 2021
Redakce | FOTO: Deník / František Géla
AC Sparta Praha
4:2 (2:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 16., 53. a 74. Hložek, 26. Plavšič – 62. Žídek, 82. Helešic.
Rozhodčí: Petřík – Vodrážka, Novák – Berka (video).
ŽK: Wiesner, Dočkal, Nita – Nešický, Žídek, Smola.

AC Sparta Praha

Nita – Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko – Wiesner (66. Karlsson), Pavelka, Dočkal, Karabec (83. Trávník), Plavšič (78. Minčev) – Hložek (78. Novotný). Trenér: Pavel Vrba.

Slezský FC Opava

Digaňa – Harazim, Didiba, Hnaníček, Žídek – Večerka, Řezníček (71. Helešic) – Mondek (71. Rataj), Nešický (59. Hellebrand), Kania (59. Holík) – Juřena (59. Smola). Trenéři: Alois Skácel a Radoslav Kováč.

Praha – Ani dva vstřelené góly nedovedly fotbalisty Slezského FC k bodovému zisku na půdě pražské Sparty. Opavští po první půli prohrávali 0:2, po změně stran dvakrát skórovali, přesto neberou ani bod. Na stadionu Pražanů prohráli v poměru 2:4.

Na první branku se čekalo na Letné čtvrt hodiny. Dočkal odcentroval z pravé strany šestnáctky na vzdálenější tyč, kde míč dopravil hlavou do branky Adam Hložek.

Sparťanský supertalent se výrazně podepsal i pod druhý gól. Po kolmici Vitíka se dostal k míči před Digaňou, místo střely ale nesobecky zvolil přihrávku k levé tyči, kde ve skluzu skóroval do odkryté části klece Srdjan Plavšič.

O pár minut zkusil srbský záložník překvapit Digaňu technickým pokusem z hranice pokutového území, slovenský brankář ve službách SFC byl ale na místě. Krátce před pauzou zpacifikoval Digaňa i Hanckovu hlavičku po rohovém kopu.

Rovněž do druhého poločasu vstoupila lépe favorizovaná Sparta. Už po osmi minutách se řítil na Digaňu Wiesner, místo zakončení ale přihrál pod sebe Adamu Hložkovi, který zakončil rychlou kombinaci střelou do prázdné branky.

Po hodině hry se Slezané dočkali snížení. Holík se uvolnil na levé straně hrací plochy a poslal před malé vápno kratší centr, který uklidil k levé tyči Jan Žídek. Šlo o první branku, kterou Opavští vstřelili Spartě po návratu do nejvyšší soutěže. Další trefu mohl kapitán Slezského FC přidat záhy, po Smolově centru ale zařízení těsně minul.

Tím ovšem gólové hody na Letné neskončily. Čtvrt hodiny před koncem se po krátké Hanckově přihrávce z levé strany prosadil ranou z hranice šestnáctky Adam Hložek, jenž završil hattrick.

Skóre se ve zbytku zápasu měnilo ještě jednou. V 82. minutě Holíkův centr prodloužil Vitík jen k volnému Matěji Helešicovi, který měl před brankou velké množství prostoru. Balon si zpracoval, přesně zakončil a upravil konečný výsledek na 4:2. Další utkání čeká fotbalisty SFC v sobotu 1. května, kdy od 15 hodin na stadionu v Městských sadech pražskou Bohemku.

sdílet