Alois Skácel po prohře v Brně: Výsledek 1:4 je pro nás ještě milosrdný

23. 5. 2021
Redakce
FC Zbrojovka Brno
4:1 (2:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 15. a 21. Hladík, 82. a 89. z pen. Růsek – 75. Helešic.
Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Nádvorník.
ŽK: Hlavica – Večerka, Rychlý, Lasák.

FC Zbrojovka Brno

Floder – Hlavica, Pernica, Dreksa, J. Sedlák (84. Kryštůfek) – Čermák – Štepanovský (65. Přichystal), Pachlopník (71. Fila). Trenér: Richard Dostálek.

Slezský FC Opava

Lasák – Kulhánek, Rychlý, Didiba – Večerka – Mondek (46. Hellebrand), Nešický (46. Kania), Darmovzal (71. Tiéhi), Helešic – Lukáš Holík (46. Dedič), Kramář (63. Juřena). Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.

Opava – Slezský FC z posledního venkovního utkání probíhajícího ročníku FORTUNA:LIGY nevytěžil ani bod. V Brně prohrál 1:4. Jak zápas hodnotil opavský kouč Alois Skácel?

Opavští trenéři Radoslav Kováč s Aloisem Skácelem poprvé poslali do základu mladé odchovance – záložníka Denise Darmovzala a útočníka Denise Kramáře. Slezané hned v úvodu zahrozili, ale Holík z dobré pozice přestřelil bránu Zbrojovky.

Skóre se poprvé měnilo po čtvrthodině hry, kdy se po rychlé kombinaci dostal do samostatného úniku Hladík, jenž se trefil přesně mezi nohy brankáře Lasáka, a brněnský celek vedl.

Uběhlo sotva šest minut a domácí celek přidal další gól. Lasák vyběhl ven z brány k volnému míči, u něj byl ale o vteřinu dřív brněnský záložník Štěpanovský, přeloboval opavského gólmana a balon dorazil do sítě Hladík – 2:0.

O chvíli později mohl snížit Holík, ale po jeho ráně domácí brankář Floder vytěsnil míč na roh. V závěru první půle Pachlopník chytrou přihrávkou vysunul Růska a překonal Lasáka, jenže gól Brna neplatil pro ofsajd.

Zbrojovka byla i po změně stran aktivnějším celkem. Hladík útočil na hattrick, ale nejprve opavskou bránu minul, a po hodině hry ho skvělým zákrokem vychytal Lasák. Na opačné straně zazlobili i Slezané. Po nákopu Didiby se k hlavičce probil Kania, ale Floder si s jeho pokusem poradil.

Opavští se dočkali o chvíli později. Juřena vyvezl balon, předal ho Hellebrandovi, jenž vysunul Helešice, který se od pravé lajny prodral až do vápna a přízemní střelou prostřelil Flodra – 2:1.

V závěru ovšem brněnský celek podtrhl své vítězství dalšími dvěma góly. Oba zařídil Růsek. Nejprve se trefil po další pohledné akci Brna do horního růžku opavské brány a následně proměnil penaltu, kterou nařídil rozhodčí Szikszay po faulu Lasáka na Filu – 4:1.

Fotbalisté Slezského FC si tak z jihomoravské metropole neodvezli ani bod. S nejvyšší soutěží se rozloučí na domácím stadionu v Městských sadech, kde v sobotu 29. května od 17 hodin hostí plzeňskou Viktorii.

sdílet