Tři body z Jihlavy jsou super, teď je musíme potvrdit doma, velí Holík

10. 9. 2021
Redakce
FC Vysočina Jihlava
0:2 (0:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 68. Holík, 73. Celba.
Rozhodčí: Cieslar – Matoušek, Líkař.
ŽK: Arroyo, Křišťál – Rychlý, Pikul, Digaňa.
Diváci: 615.

FC Vysočina Jihlava

Vejmola – T. Svoboda, T. Vlček, Pojezný, Křišťál – Peřina (77. Franěk), Tureček, Lacko, Selnar (63. Křivánek) – Arroyo (63. Araujo-Wilson), Vedral (77. Laye). Trenér: Jan Kameník.

Slezský FC Opava

Digaňa – Celba, Helebrand, Hnaníček, Janoščín – Rychlý, Didiba – Pikul (71. Šigut), Holík (82. Kadlec), Helešic (82. Darmovzal) – Pisačič (63. Kramář). Trenér: Roman West.

Jihlava – Dal druhý gól v sezoně a znovu se ukázal jako vítězný. Šťastný zásah Lukáše Holíka v pátek nasměroval Slezský FC k cenné výhře na půdě jihlavské Vysočiny. Co po utkání říkal opavský útočník?

Opavský trenér Roman West poslal poprvé do základní sestavy polského šikulu Bartosze Pikula, který na pravém křídle nahradil Samuela Šiguta. Ten v Jihlavě začal jen na lavčice. Do středu pole vedle Josse Didiby se poté posunul Adam Rychlý. Stoperskou dvojici vytvořili Matěj Helebrand s Josefem Hnaníčkem. Na hrotu útoku operoval Luka Pisačič.

Úvodní čtvrthodina hry byla z obou stran opatrná. Pak mohli jít do vedení Slezané. Po rohu Holíka se do zakončení dostal Helešic, jihlavský gólman Vejmola ovšem jeho ránu zpoza šestnáctky nohou do bezpečí. Vzápětí zahrozila Vysočina, Vedral ovšem zblízka minul opavskou bránu.

V závěru první půle pálil Křišťál, ale nepřesně. Po hodině hry už se domácí radovali, kdy po centru Svobody skóroval Vedral. Jihlavskou radost ovšem zastavil rozhodčí, kteří branku neuznali pro ofsajd.

A tak udeřilo na druhé straně. Z dálky vypálil Holík, míč po jeho ráně tečoval domácí Vlček a Vejmola nestihl zareagovat – 0:1. Uběhlo sotva pět minut a opavský tým slavil podruhé. Tentokrát se balon po rohu odrazil přímo k Celbovi, který fantastickou střelou bez přípravy napálil balon přesně k pravé tyči, a Opavští vedli o dva góly.

Slezský FC kontroloval dvoubrankové vedení, v závěru navíc často hrozil z brejků a zápas dotáhl bez zbytečných nervů do vítězného konce. SFC tak slaví první venkovní vítězství v sezoně, opavský gólman Tomáš Digaňa udržel druhé čisté konto.

sdílet