Směrem dopředu to bylo málo, říká West. Dostal už třetí žlutou

18. 9. 2021
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Slezský FC Opava
0:0 (0:0)
FC SILON Táborsko

Statistiky

Bez branek.
Rozhodčí: Ginzel – Kubr, Volf.
ŽK: Rychlý, Didiba, West – Tijani, Drozd, Kopečný, Boula.
Diváci: 1 107.

Slezský FC Opava

Digaňa – Celba, Helebrand, Hnaníček, Janoščín – Rychlý, Didiba – Pikul (46. Šigut), Lukáš Holík (86. Rataj), Helešic (67. Kadlec) – Pisačič (57. Kramář). Trenér: Roman West.

FC SILON Táborsko

Pecháček – Icha, Rydval, Navrátil, Tusjak – Kopečný, Drozd, Boula, Rafa (83. Havrda) – P. Plachý (90+2. Vozihnoj) – Mu. Tijani. Trenér: Miloslav Brožek.

Opava – „Pozitivní je, že jsme uhráli nulu vzadu, kterou držíme v součtu s pohárem už třetí zápas, ale směrem dopředu to bylo tentokrát bohužel málo,“ přiznává kouč SFC Roman West po remíze s Táborskem. Co ještě zaznělo na tiskovce?

Opavský trenér Roman West ctil pravidlo, že vítězná sestava se nemění a do zápasu s Táborskem vyslal totožnou jedenáctku jako před týdnem v Jihlavě, kde Slezský FC zvítězil 2:0.

Jako první se osmělil aktivní Pikul, ale gólman Pecháček si s jeho pokusem poradil. Vzápětí už čelil daleko vážnějšímu nebezpečí. Po přiklepnutí Holíka se do zakončení dostal Pisačič, jenže napoprvé se nedostal ke střele a po rychlé otočce zakončil nad hostující bránu.

Hrozili i hosté. Hned vzápětí scházel Plachému jen krůček k tomu, aby se hlavou trkl balon do opavské brány. V závěru vyrovnané první půle pak vypálil Tijani, ale Digaňa jeho ránu zneškodnil.

Do druhé půle naskočila Opava s jednou změnou v sestavě, kdy Pikula nahradil Šigut. Zkraje druhého poločasu ale mohli udeřit hosté – rozběhnutý Tijani dostal pas za opavskou obranu, z levé strany unikal sám na Digaňu, svůj únik ovšem zakončil střelou, která těsně minula pravou tyč domácí brány.

Slezané si oddychli, ale pak mohli znovu děkovat Digaňovi, který si po hodině hry poradil s pumelicí Plachého. Slezský FC v závěru přidal, střídající Kadlec mohl krátce po svém vstupu na hřiště skórovat, v ideální pozici k němu ovšem míč po centru Didiby nedoputoval.

Když se svou střelou neuspěl ani Janoščín, v Městských sadech se body po bezbrankové remíze dělily.

sdílet