Opavští recept na Valeše nenalezli ani v odvetě

22. 5. 2022
Redakce
Bohemians 1905
2:0 (1:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky:Köstl, Chramosta
ŽK:Hronek, Bartek

Bohemians 1905

Bohemians:Valeš – Köstl, Křapka, Vondra, Dostál – Květ (85. Petrák), Jindřišek – Beran (70. Bartek), Hronek (85. Puškáč), Kovařík (77. Fulnek) – Chramosta (77. Vaníček)

Slezský FC Opava

Opava: Digaňa – Celba (74. Helebrand), Žídek, Didiba, Janoščín – Macháček (71. Bílek), Šigut (45. Kopečný), Helešic (71. Ščudla), Pikul, Darmovzal – Rataj (45. Kramář)

Opava – Do odvetného utkání o FORTUNA:LIGU vstupovali opavští s jednogólovým mankem, když v Městských sadech podlehli klokanům 0:1. Aby mohli Slezané pomýšlet na návrat mezi elitu, museli vyhrát.

První šanci zápasu měl po rohovém kopu v 5. minutě Jan Žídek, který však odražený balón do odkryté brány dopravit nedokázal. Opavský kapitán mohl skórovat o dvě minuty později, když ho centrem do pokutového území našel na zadní tyči Celba. Žídek však branku přestřelil. Hráči Bohemians se k prvnímu ohrožení Digaňovy brány dostali v 18. minutě, kdy domácí zahrávali rohový kop. Ten propadl až ke Köstlovi, který dokázal míč dostat za záda Tomáše Digani. Opava tak k postupu mezi elitu potřebovala vstřelit dvě branky. O dvě minuty později už mohli Slezané prohrávat o dvě branky, když si na centr od Köstla nejvýše vyskočil Květ, který však branku nevstřelil. Od vstřelené branky toho na trávníku moc k vidění nebylo. Tuto pasáž hry přerušil až ve 33. minutě Křapka, který se ocitl v téměř jisté gólové příležitosti. Po centru na zadní tyč mohl hlavičkovat do prázdné brány, tu však naštěstí pro opavské netrefil. O pět minut později mohl rozvlnit síť podruhé Jindřišek. Jeho hlavičku po rohovém kopu však zlikvidoval Digaňa. Ve 37. minutě se vynikajícím zákrokem blýskl Tomáš Digaňa, který střelu unikajícího Kovaříka nohou vyrazil na rohový kop. První poločas toho více nenabídnul a skóre tak zůstalo 1:0 pro Bohemians.

Do druhého poločasu udělal trenér West dvě změny, když Šiguta s Ratajem nahradili Miloš Kopečný a Denis Kramář. Ve 47. minutě měl první práci ve druhém poločase Tomáš Digaňa, který musel likvidovat střelu Chramosty. Opavská odpověď přišla v 50. minutě, když střídající Kopečný prověřil Valeše v bráně Bohemians. Opavská touha po vyrovnání byla znatelná. Vyrovnání mohlo přijít v 53. minutě, kdy opavští zahrávali rohový kop. Po krátké rozehrávce střílel Pikul, který trefil jen břevno Valešovy brány. V 58. minutě si na centr vyskočil nejvýše Hronek, který svou hlavičku nedokázal umístit mezi tři tyče. V 60. minutě měl nejblíže k vyrovnání Macháček, který zavíral zadní tyč. Centr od Kopečného propadl až na Macháčka, který míč nedokázal dopravit do otevřené brány. V 68. minutě se dokázal uvolnit Chramosta, který povedeným lobem zvýšil vedení Bohemians na 2:0. Chramosta mohl přidat třetí branku o minutu později, ale jeho střela na vzdálenější tyč bránu minul. Opavští se snažili obranu Bohemians překonávat dlouhými nákopy. Obrana klokanů však tyto pokusy dokázala zastavovat. V 87. minutě mohl po akci Denise Kramáře centrovat Pikul na osamoceného Kopečného. Pikulův centr ale skončil pouze v rukavicích Valeše. Čisté konto mohl Valešovi překazit Miloš Kopečný, jeho dorážka ale svůj cíl minula. V samotném závěru mohl ještě zvýšit vedení Pražanů Vaníček. Jeho střelu Digaňa vyrazil. Nic dalšího se v Ďolíčku neudálo a Bohemians Praha 1905 svou prvoligovou příslušnost uhájila.

sdílet