Slezané v domácím prostředí zvítězili nad pražskou Duklou

5. 8. 2022
Redakce
Slezský FC Opava
3:0 (2:0)
FK Dukla Praha

Statistiky

Branky: Kopečný, Pikul, Rataj
ŽK: Kopečný (Opava) – Piroch, Peterka, Svoboda (Dukla)

Slezský FC Opava

Číž – Kadlec, Bílek, Janoščín, Kopečný – Macháček, Rychlý, Helebrand (62. Haitl), Pikul (68. Doleček), Šigut (68. Ščudla) – Kramář (81. Rataj)

FK Dukla Praha

Čtvrtečka – Svoboda, Peterka, Piroch, Barac – Kozel, Uhlíř, Moulis, Souček (46. Buchvaldek) – Kim (62. Červenka), Matějka

Opava – Fotbalisté Slezského FC si připsali své první body do tabulky. Po velmi dobrém výkonu na domácím hřišti porazili Duklu 3:0. Výhru vystřelili v prvním poločase Kopečný s Pikulem. Výborný výkon korunoval střídající Rataj.

Opavští do zápasu vlétli s plnou vervou a Pražany mačkali od samého začátku. Hned ve 2. minutě měl velikou příležitost Matěj Helebrand. Jeho pokus ještě obrana Dukly dokázala zlikvidovat. Hlavičku Kopečného z 5. minuty už však obrana hostů zneškodnit nedokázala a Opava šla po centru z kraje hřiště a hlavičce Miloše Kopečného do vedení 1:0. Domácí hýřili aktivitou, kterou zužitkoval o sedm minut později Barosz Pikul nádhernou střelou, která zapadla do pravého horního rohu Čtvrtečkovy brány. Slezané tak od 12. minuty vedli už 2:0. K prvnímu ohrožení brány Lumíra Číže se odhodlali hosté v 17. minutě, kdy po špatné rozehrávce opavských pálil Matějka. Jeho pokus však včasným zákrokem pokryl Kopečný. Další velkou šanci pro opavské vypracoval Kramář ve 22. minutě, když vyhrál svůj souboj a dal balón pod sebe na úroveň penalty. Kopečný i Pikul měli k balónu blízko, ale ani jeden zakončit nedokázal. Do další šance opavských se dostali Helebrand s Kopečným ve 30. minutě. Oba zmiňovaní se snažili zakončovat z obtížné pozice. Dukelský blok však ani jeden neprobil. Ve 35. minutě si opavští fotbalisté vypracovali standardní situaci. Po centru do pokutového území se do zakončení hlavou propracoval Adam Rychlý. S jeho pokusem si však Čtvrtečka poradil. Dukla si ve 40. minutě vypracovala standardní situaci. K její exekuci se postavil Pavel Moulis a vyslal tvrdou střelu ze střední vzdálenosti. Jeho pokus ovšem letěl nad Čížovu bránu. V prvním poločase se více nestalo a Slezané tak odcházeli do kabin za stavu 2:0.

První vážnější šance ve druhém poločase byla k vidění v 50. minutě. Kramář po kombinaci z Helebrandem vyzval k zakončení Pikula. Ten se pokusil o něco podobného jako v prvním poločase, ale tentokrát nad ním Čtvrtečka vyzrál. Pražané se k ohrožení opavské brány dostali v 58. minutě. Po individuální akci se ke střele dostal Kim, který s přispěním opavských hráčů bránu minul. V 65. minutě musel řešit nebezpečnou situaci Lumír Číž, když se sražený centr snášel k jednomu z dukelských. Jeho včasný výběh ale situaci uklidnil. Dukla se ve druhém poločase osmělila a začala hrozit z brejků. Jeden takový táhnul v 74. minutě střídající Buchvaldek. Jeho přihrávku na Moulise však opavská obrana zneškodnila. Opavští svůj výkon korunovali v 81. minutě, kdy si vyměnili balón dva střídající hráči. Doleček přihrál na Rataje a ten chladnokrevně uklidil míč pod břevno. Opava tak vedla už 3:0. Opavští byli při chuti. V 89. minutě posílal Ščudla ostrý centr, na který si naskočil Rataj. Jeho pokus však dukelská obrana vyřešila. Více se už nestalo a Opava si tak připsala první tři body do tabulky po výhře 3:0 nad pražskou Duklou.

sdílet