Devatenáctka i sedmnáctka vezou výhru z Šumperku

18. 3. 2024
Redakce

Víkendové utkání dorostenecké U19 a U17 s Šumperkem dopadlo lépe pro hosty z Opavy. Obě kategorie dokázaly své soupeře vysoko porazit.

FK Šumperk U19 - Slezský FC Opava U19 0:4 (0:1)

Branky: Hendrych, Blahut, Vladař (pen.), Prohászka

Opava: Kramář - Hendrych V. (46. Strnadel), Hejhal, Buchta (62. Dědík), Blahut, Cileček, Hendrych K., Kokeš (53. Mrovec), Pecník (73. Prohászka), Vladař, Pawlik

,,V dalším utkání proti Šumperku jsme očekávali, že na nás nebude čekat nic jednoduchého, protože jsme věděli, že soupeř bude mít svou hru postavenou na pevné obraně a dlouhých nákopech za naši obranu. Do utkání jsme vstoupili dobře a od počátku jsme si vytvářeli tlak. Byli jsme dominantní na míči, což vyústilo ve čtyři branky a minimálně dalších sedm neproměněných šancí. Tato neefektivita by nás mohla v jiných utkáních mrzet. Utkání jsme odehráli způsobem, kterým jsme chtěli a to i přesto, že jsme se nevyvarovali zbytečných chyb a nepřesností. Jsme rádi, že si z venkovního utkání odvážíme povinné, ale důležité tři body a udělali jsme tak další krok k našemu společnému cíli," dodal asistent trenéra Tomáš Rubý.

FK Šumperk U17 - Slezský FC Opava U17 1:8 (0:5)

Branky: 3x Prohászka, 2x Kramář, 2x Bolík, Novotný

Opava: Brindžák - Novotný, Kropáček (53. Jašek), Prohászka, Jančík, Šlupina (46. Faldýn), Oravec (59. Masopust), Bolík, Brož, Kožík, Kramář (53. Haloda)

,,Připravovali jsme se na to, že celý zápas bude o tom, jak k němu přistoupíme. První poločas byl, až na pár maličkostí, čistě v naší režii. Parametry naší hry však nebyly úplně podle našich představ. Výsledek prvního poločasu byl jednoznačný a zápas byl rozhodnutý. Druhý poločas se víceméně už dohrával a s naší hrou jsem proto nemohl být uplně spokojený. Vzhledem k těžkým zápasům, které nás čekají, bereme výsledek, ale s výkonem spokojeni zkrátka být nemůžeme," uvedl k utkání trenér Swiech.


sdílet