Devatenáctka vyhrála v Hlučíně, sedmnáctka svého soupeře rozstřílela

15. 4. 2024
Redakce

Opavská devatenáctka zvládla utkání s nedalekým rivalem z Hlučína, když zvítězila 4:1. Sedmnáctka na své starší spoluhráče navázala a Hlučín porazila rozdílem osmi branek.

FC Hlučín U19 - Slezský FC Opava U19 1:4 (0:1)

Branky: Vozník - Pawlik, Vladař 2, Hendrych K.

ŽK: Fukan - Kokeš

Hlučín: Michalík - Pončík, Kalafut (72. Godfryd), Vozník, Konvičný, Kwašný, Chung (85. Lipnický), Fukan (85. Kajfosz), Woznica, Kuneta (56. Tomášek), Holek (72. Hořínek)

Opava: Kramář, Hendrych Vít (61. Pecník), Hejhal, Buchta, Cileček, Hendrych Kryštof, Kokeš, Mrovec (61. Baar), Vladař (75. Dědík), Blatný, Pawlik (70. Strnadel)

,,Za vítězství jsme samozřejmě rádi, ale upřímně bych si dovedl představit mnohem klidnější průběh utkání. Nyní nás čeká série těžkých zápasů, která hodně napoví, jak na tom doopravdy jsme. My se na to teď musíme nachystat, ať jsme stoprocentně připraveni, " řekl k utkání trenér U19 František Metelka.

FC Hlučín U17 - Slezský FC Opava U17 0:8 (0:7)

Branky: Jančík 3, Bolík 2, Prohászka, Jašek, Oravec

Hlučín: Jakubík - Žebrak, Březovský (46. Pupík), Lipnický (9. Buroň), Čala, Kalvar (57. Lébl), Cigán, Turek (65. Kubáň), Kajfosz, Sněhota, Tomášek (46. Paskuda)

Opava: Brindžák, Novotný, Faldýn (46. Tkaczyk), Kropáček (46. Kožík), Prohászka (46. Masopust), Jančík, Šlupina, Oravec, Brož, Jašek, Bolík (56. Gebauer)

,,Měli jsme snový vstup do utkání a po deseti minutách byl zápas v podstatě rozhodnutý. Ze začátku utkání jsme byli aktivní a vstřelili rychle pět branek, které jasně udaly směr zápasu. Jediná věc, která mě mrzí je, že ve druhém poločase šla úroveň naší hry, zásluhou uspokojení, rapidně dolů. I přesto jsme měli celý zápas pod kontrolou. V dalších zápasech přijdou soupeři, kteří nás prověří více a ukáží nám zrcadlo, jak vlastně na tom jsme. Tabulka v první čtyřce je velice vyrovnaná a my se chceme srovnávat v naší soutěži s těmi nejlepšími," uvedl po utkání trenér Jakub Swiech.


sdílet