Souhrn víkendových zápasů mužstev Slezského FC

22. 9. 2014
Redakce

O P A V A - Přinášíme vám souhrn víkendových zápasů opavských mužstev. Áčko doma v zajímavém utkání remizovalo s Táborskem, rezerva padla v Uničově a devatenáctka uhrála bod s Teplicemi. Šestnáctka a třináctka si poradila s ostravským Baníkem, na který pro změnu nestačili žáci U12. Více už v přehledu níže.

Muži A

SFC Opava – Táborsko 3:3 (2:1)
Branky: 6. Pospěch, 12. Ševčík, 51. Horka – 11. a 79. Džafič, 50. Ciku.
Sestava Opavy: Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka (69. Grussmann), Horka – Svatonský (77. Vavřík), Ševčík, Schaffartzik – Mrázek (80. Kumzanović).

Jan Baránek (trenér SFC Opava): „Hrál se pěkný, oboustranně útočný fotbal. Vytvořili jsme daleko víc šancí a tři góly, které jsme dostali, padly po hrubých individuálních chybách. Nešlo o žádné vypracované akce. Akceptoval bych, kdybychom dostali gól ze dvou, tří šancí, které hosté měli. Táborsko ale bylo velice slušným, herním soupeřem. Výsledek je pro mě zklamáním, protože jsme mohli vést 2:0 nebo 3:0 a zápas mohl být rozhodnutý.“

Reportáž z utkání | Fotogalerie

Muži B

Uničov – SFC Opava B 2:0 (0:0)
Branky: 63. a 86. Stříž. Opava B: Godula – Maléř, M. Zagol, Hoza, Pavlíček – Lavrovič, Macíček, Kuzník (71. Wicker), Němec – Galvas (46. P. Zagol) – Kuzmanovic (67. Kubalák).

Lubomír Hrabina (trenér SFC Opava B): „Do utkání jsme nevstoupili špatně, v první půli jsme byli aktivnější, třikrát jsme nebezpečně vystřelili. Snažili jsme se vyrovnat, což bohužel se nám to nepodařilo. V závěru jsme pak po standardce dostali druhý gól. Kluci bojovali a hráli dobře. Naše výkony jdou nahoru, věřím, že brzy přijdou i body.“

Mladší dorost U17

SFC Opava U17 – Baník Ostrava U17 0:5 (0:3)
Sestava Opavy: Kubný – Paláček, Kolísek, Černín, Kovács (66. Dluhoš) – Vrána, Rychlý (60. Vavrečka), Kuzník, Mako (60. Fojtík) – Barteska (63. Stuchlík), Klembara. Trenér: Lukáš Černín.

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U17): „Soupeři jsme byli vyrovnaným soupeřem pouze prvních dvacet minut. V této době jsme si vytvořili dvě velice dobré pozice pro zakončení Klembarou, ale bohužel nám chybělo více dravosti ve finální fázi. Domácí byli v prvním poločase velmi produktivní a jejich vůbec první střela na branku skončila za zády Kubného a taktéž tomu bylo i v případě druhého a třetího gólu – co střela, to gól. Druhý poločas se odehrával v režii soupeře, který kontroloval hru, nepřipustil si v zápase větší komplikaci, přidal ještě dva góly a vyhrál zcela zaslouženě.“

Mladší dorost U16

SFC Opava U16 – FC Baník Ostrava U16 3:1 (3:0) Branky Opavy: Šefčík, Hluchý, Fusek. Sestava Opavy: Hub – Musila, Dybal, Hartmann, Štefka – Večerek (2. Zacpal) (54. Stošek), Rys (73. Varyš) – Šefčík, Hluchý, Podraza – Fusek (39. Teichman). Trenér: Radomír Hlaváč.

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U16): „Do dnešního utkání jsme šli s respektem a pokorou k soupeři, ale zároveň s patřičným sebevědomím a motivací. Od první minuty bylo na klucích vidět veliké odhodlání v utkání uspět. Dařil se nám náročný způsob hry s vysunutým pressingem, kdy jsme zachytávali soupeřovu rozehrávku, a po odebrání míče přecházeli do rychlých protiútoků, ze kterých se nám už do jedenácté minuty podařilo vstřelit tři branky. Celý první poločas jsme vydrželi hrát v tempu, a byli lepším mužstvem, což je pro nás pozitivní.

Druhá půle už nebyla z naší strany tak aktivní, soupeř hru vyrovnal a z brejkové situace nám vstřelil branku. Dnes kluky chválíme za bojovnost, nasazení, a předvedený výkon. Je jen a jen dobře, že zjišťují, čeho jsou schopni. Když jsme po výkonu na Sigmě říkali, že mají na víc, než předvedli. Nyní tato slova svým výkonem jen potvrdili. Vítězství proti silnému soupeři si ceníme, ale nejvíce nás těší, jakým způsobem jsme jej dosáhli.“

Starší žáci U15

Slovácko – SFC Opava 5:1 (3:1)
Sestava Opavy: Vyklický – Bartusek (48. Vrána), Anděl, Kovalčík, Dostál – Harazim (35. Fusek), Souček (65. Elbel), Katschmarz (55 Blažej) – Miškev (55. Skopalík), Veselý (35. Kostera), Darmovzal. Trenér: Jan Doseděl.

Jan Doseděl (trenér SFC Opava U15): „Od začátku utkání bylo znát, že se bude jednat o velmi kvalitní utkání bez jednoduchých nákopů. Většinu situací se oba týmy snažily řešit konstruktivně. Domácí hráči byli v této činnosti velmi přesní a dařilo se jim držet míč a kombinovat ve všech částech hřiště. Naopak hostující hráči působili v úvodu opět trošku ustrašeně.

Po poločase se již také mnohem více osmělili a vložili do hry mnohem větší zájem a agresivitu. Utkání však rozhodla větší kvalita a agresivita při zakončení. Zatímco domácí své šance využívali téměř stoprocentně, hosté se ve finální fázi nebyli schopni prosadit a vstřelit potřebné branky.“

Starší žáci U14

Slovácko U14 – SFC Opava U14 2:1 (2:0)
Branka Opavy: 67. Gorčica.
Sestava Opavy: Ondraček – Rother, Goněc, Hartmann, Štencel (55. Celta) – Janjuš – Dušek, Gorčica, Ščudla (45. Návrat) – Krajíček (45. Matějíček), Buga (50. Šafarčík).Trenér: Radovan Morong.

Radovan Morong (trenér SFC Opava U14): „Odehráli jsme utkání, ve kterém individuální činnosti hráčů a týmový výkon soupeře v mnoha směrech předčily naše možnosti. V určitých fázích zápasu naši hráči byli schopni konkurovat nastavenému způsobu herního pojetí domácích, ale v celkovém důsledku to bylo málo. Takové zápasy jsou ukazatelem naší výkonnosti, a i přes porážku víme, jakým způsobem se chceme ubírat.“

Mladší žáci U13

Baník Ostrava U13 – SFC Opava U13 8:11 (4:5)
Branky Opavy: Latka 2, Válek 2, Gargoš 2, Latoň, Chudý, Jelínek, Silber, Píšala.
Sestava Opavy: Sestava I.: Šír – T. Kirschner, Silber, Kutty, Píšala, Žídek, Latoň, Latka, Ďurika. Sestava II.: Starý – Hrbáč, Novák, Řeháček, Válek, Chudý, Jelínek, Gargoš, Škrobánek. Trenér: Radim Maloch.

Radim Maloch (trenér SFC Opava U13): „Derby utkání proti Baníku Ostrava jsou vždy kvalitní a nejinak tomu bylo i tentokrát. Od první minuty se hrál velmi svižný fotbal, s pěknými akcemi i góly na obou stranách. My jsme sice prohrávali už 1:4, ale ještě do poločasu jsme zaslouženě otočili skóre ve svůj prospěch, protože první půli jsme zahráli velmi dobře a mohli vést i vyšším rozdílem. Druhý poločas se hrál opět velmi kvalitní fotbal nahoru-dolů, kdy oba týmy nedarovaly soupeři ani metr, ovšem posledních 15 minut jsme se dostali pod tlak a nutno přiznat, že Baník nevyužil několik velmi dobrých šancí.

Celkově jsme ovšem podali velmi dobrý výkon, kdy zejména sebevědomá hra v soubojích jeden na jednoho byla z naší strany skvělá. Výhra proti těžkému soupeři je pro nás cenná, ovšem ještě cennější jsou pro nás sebevědomé individuální i týmové výkony, které v posledních utkáních předvádíme. Chválím kluky za přístup k utkání a předvedený výkon. Věřím, že ve výkonech z posledních utkání budeme pokračovat i nadále.“

Mladší žáci U12

Baník Ostrava U12 – SFC Opava U12 12:7 (8:4)
Branky Opavy: Jelen 2, Kollek 2, Manderla, Sprinz, M. Kosmál. Sestava Opavy: Sestava I.: Radoš – Kramář, M. Kosmál, Večerka, Sprinz, Skront, Jelen, Henčl, Škrobánek. Sestava II.: Žižka – Rozsypal, Péter, Rataj, Kollek, Manderla, Blažej, Kocourek, Hais. Trenér: Martin Kotala.

Martin Kotala (trenér SFC Opava U12): „Od první minuty se hrálo oboustranně velmi kvalitní utkání. My jsme byli schopni si po celý zápas na obou hřištích vytvářet mnoho gólových šancí a je jen velká škoda, že jsme jich opravdu hodně nezužitkovali, protože se v mnoha případech jednalo o vyložené šance. Domácí mužstvo mělo v průběhu utkání silné pasáže, ve kterých nám dali v krátkém sledu dvě branky, někdy i laciné kvůli naší krátkodobé nekoncentrovanosti a to mělo vliv na celkový výsledek.

I přes to, že jsme prohráli, jsem spokojený s celým týmem a náš herní projev, řešení mini-osobních soubojů, hry jeden na jednoho, kombinace a naše chuť předvést kvalitní fotbal má pro mne a do budoucna pro tým větší cenu a prioritu než vítězství. Samozřejmě, že ta pomyslná třešnička na dortu v podobě výhry chyběla, ale my víme, že se utkání mohlo výsledkově skončit stejně tak v náš prospěch. Důležité je pro mě, že jdeme správným směrem a takové zápasy jsou tím nejlepším a největším přínosem pro správný rozvoj každého hráče a potažmo celého týmu. Už teď se těšíme na další takový zápas, který jsme odehráli s kvalitním soupeřem.“


sdílet