David Vavruška ke změnám v kádru

14. 12. 2012
Redakce

Trenér Slezského FC Opava se pro klubový web vyjádřil k tématu hráčských změn.

Opavské fotbalisty po dnešku čeká tréninková pauza až do 3. ledna, kdy začíná hlavní fáze zimní přípravy. David Vavruška na posledním tréninku v tomto roce okomentoval současnou situaci v hráčském kádru.

"Pokud to v klubu výsledkově nefunguje ani po změně trenéra, tak se to musí vyhodnotit a řešit. Buď se udělá všechno odznova, přijde nový trenér a bude pracovat se stejnými hráči – a nebo se prostě musí okysličit kabina a budou provedeny změny v kádru."

Slezský FC s výjimkou zkoušky Michala Šenka z Blanska hlásí zatím pouze odchody. V A-týmu už nepokračují Tomáš Gebauer a Marcel Cudrák. "Tito kluci z béčka dostali šanci na tři měsíce, aby se ukázali v prvním týmu. Nebylo to ale na to, aby v A-týmu zůstali, takže pokračují dál v béčku," říká trenér.

Klub se v posledním zápase podzimu rozloučil s Otakarem Novákem, jemuž nebyla prodloužena smlouva platná do konce roku. Dušan Žmolík ukončil profesionální hráčskou kariéru a odešel pracovat do Baníku Ostrava jako kondiční trenér. V A-týmu nebude dále působit také Tomas Radzinevičius, který si hledá nové angažmá.

"Co se týče Radziho, tak obecně to chodí tak, že pokud se nedaří, jste poslední v tabulce, tak to většinou odnesou starší hráči jako první. Tak tomu ve fotbale je, rozumně uvažující manažment v této situaci dá přednost mladším," říká trenér.

"Určitě dáme šanci klukům, kteří se vrátili z hostování. Zpátky jsou hráči jako Neubert, Krčmařík nebo Binar, od nich si dost slibuji. Je jenom na nich, aby nám trenérům v přípravě ukázali, že tu mají být i na jaře."

Slezský FC Opava má v plánu využít zimního přestupního období a přivést do kádru zcela nové tváře. Konkrétní informace však klub z taktických důvodů poskytovat nebude.

"K otázce hráčů, kteří k nám přijdou z jiných klubů, bych se nerad vyjadřoval. Základní pravidlo ve fotbale zní: pokud nechcete, aby vám přestup nějakého hráče vyšel, řekněte veřejně měsíc dopředu, že ho chcete," dodal trenér.


sdílet