Béčko Sparty v divokém utkání porážíme 3:2

12. 4. 2024
Redakce
Slezský FC Opava
3:2 (2:0)
AC Sparta Praha "B"

Statistiky

Branky: 18. Blecha, 37. Ondráček, 68. Yahaya - 58. Rus, 70. Lilling

ŽK: 24., 41. Helebrand, 52. Marzuq, 67. Richter, 88. Rataj – 16. Okeke, 82. Lilling

ČK: 41. Helebrand

Slezský FC Opava

Richter – Helebrand, Srubek, Janoščín, Kadlec – Omale (5. Pejša), Blecha – Rataj, Málek, Ondráček (57. Přichystal) – Marzuq (90+2. Velička)

AC Sparta Praha "B"

Surovčík – Uhrinčať, Lilling (84. Šilhart), Večerka – Váňa (65. D. Michl), Mokrovics, Jonáš (46. Holoubek), Okeke (46. Jedlička), Penxa – Rus, Šiler

O P A V A - Slezský zvládnul emočně náročné utkání, ve kterém přehrál rezervu pražské Sparty 3:2.

Opavští začali pěkně z ostra. Omale předskočil jednoho ze sparťanů na půli hřiště a získal míč, čímž do šance vyslal Marzuqa. Svůj zákrok však odneslo jeho zdraví, když zůstal ležet na hrací ploše a musel být také nakonec vystřídán. První šanci si tak vypracovali hosté, když Rus zkusil obstřelit Richtera a jeho střela se nebezpečně snášela pod horní tyč. Byli to však opavští, kteří se dokázali prosadit jako první. V 18. minutě napřáhl ze standardní situace Blecha a nechytatelnou střelou na vzdálenější tyč poslal Slezany do vedení. Druhá branka přišla za necelých dvacet minut, kdy si na centr Málka nejlépe vyskočil Ondráček a skvělou hlavičkou utrhl Slezský na dva góly. První poločas se však neobešel bez opavské ztráty, ačkoliv opavská defenziva neinkasovala. Matěj Helebrand totiž po nešťastném zákroku ze 41. minuty viděl druhou žlutou kartu a utkání pro něj tak předčasně skončilo.

Po změně stran nadělal všem přítomným Richter, který se po své rozehrávce ocitnul na zemi. Po krátkém ošetření byl však schopen dále pokračovat. První šanci druhého poločasu měl na kopačce Rataj, který poslal svou střelu jen do Surovčíka. Ten sice míč vyrazil jen na roh, ale ani z následného tlaku branka nepadla. Skóre se měnilo o osm minut později, bohužel však na opačné straně, kdy po individuální akci Rusa zakončil na zadní tyč střídající Holoubek. O několik minut později zahrávali standardní situaci hosté. Střelu z přímého kopu ale zblokoval obětavým zákrokem Rataj. Opavští si však své dvougólové vedení vzali zpět zásluhou Marzuqa, který vystihl rozehrávku od brankáře a střelou mezi nohy poslal Slezský do vedení 3:1. O chvíli později však radost opavských srazil Lilling, který záhadným způsobem dopravil míč za Richterova záda. O dvě minuty později rozvlnil síť opět Marzuq. Jeho hlavička však nemohla být pro ofsajd uznána. Marzuq se k hlavičce dostal také o minutu později po centru Přichystala. Tentokrát však mířil jen těsně vedle. V 86. minutě se vytáhnul Richter skvělým zákrokem. Zbolokovaný centr se dostal až na šestnáctku, odkud pálil jeden z hostí. Richter však ukázal své kvality a vytáhl střelu na roh.

sdílet