Opava hostí Duklu! Tuto válku musíme vyhrát, burcuje Schaffartzik

29. 3. 2019
Redakce

Opava – Sobotní cíl? Odpověď je jasná, ukončit čekání na první jarní vítězství. Na opavské fotbalisty nečeká vůbec jednoduchý úkol. Pražská Dukla sice okupuje předposlední místo v tabulce, ale její kouč Roman Skuhravý bude mít obří motivaci svého bývalého zaměstnavatele porazit.

„Není vhodnější okamžik než nyní s Duklou získat tři body. Potřebujeme se zvednout, potřebujeme vítězství, abychom nechali Duklu definitivně pod sebou,“ má jasno odchovanec Slezského FC Opava Jan Schaffartzik.

Pražané nebudou kompletní. Karetní tresty nepustí do hry klíčové hráče, a to Jakuba Podaného a Uroše Djuranoviče. „Roli to hrát může, ale nedíváme se, kdo proti nám hraje, nebo absentuje. Góly, které dostáváme, padají po našich chybách, ne z toho, že by nás někdo přehrával,“ míní jednatřicetiletý fotbalista. „Bude to o nás, bude to válka a my ji chceme vyhrát,“ zdůraznil.

Kouč Dukly Roman Skuhravý je známý tím, že má své protivníky dokonale načtené, v případě Opavy to bude platit dvojnásob. „Pod vedením trenéra Skuhravého jsme hráli určitým stylem. Náš nový trenér má také svůj styl. Někdo je zraněný, někdo se do sestavy vrací. Jsme schopni Duklu překvapit i zaskočit. Trenér Skuhravý to bude mít nyní těžké, aby nás dobře načetl,“ tvrdí Jan Schaffartzik.

Rodák z Malých Hoštic vynechal přípravný zápas s brněnskou Zbrojovkou. „Na Bohemce jsem si udělal menší zdravotní problém, i proto jsem trénoval individuálně. Nyní už jsem ale v pořádku a připraven naskočit,“ podotkl opavský univerzál.

Při malé exkurzi do kádru Dukly nemá opavskou minulost jen trenér Roman Skuhravý, ale také útočník Vojtěch Hadaščok a masér Radek Havala. Klub z Julisky navíc vrátil do velkého fotbalu Josef Hájek, Opavák a někdejší „otec“ jakubčovického zázraku.

Sobotní zápas startuje v 15 hodin.


sdílet