Stará garda SFC si užila zabijačku a zahájila dobročinnou sbírku

17. 11. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Roman Brhel

Opava – Stará garda opavského fotbalového klubu má za sebou tradiční zabijačku, která se opět uskutečnila v areálu Prostředního Dvora v Kobeřicích.

„Sešli jsme se brzy ráno, abychom připravili všechny potřebné propriety a rozdělili si úkoly. Pak už zbývalo jen zajet pro čuníka,“ vysvětluje manažer opavské staré gardy Radek Prasek. „Při zpracování výrobků máme spoustu času probrat veškeré naše radosti i strasti. Hlavním tématem našich rozhovorů je ale samozřejmě fotbal, zvlášť ten opavský,“ usmívá se.

„Jsme rádi, že jsme se opět po roce sešli ve zdraví a dobré náladě. Exhibiční utkání už máme za sebou a tohle setkání je pro nás příjemným zpestřením v kalendáři našich zápasů, které uzavře tradiční Vánoční utkání Slezského FC,“ dodává Radek Prasek.

Stará garda odstartovala sbírku

V rámci každoroční tomboly byl vybrán příspěvek do sbírky pro nemocného Martina Vožníka, syna bývalého útočníka Jana Vožníka, který trpí Niemann – Pickovou chorobou.

Do sbírky se zapojí také hráči Slezského FC společně s realizačním týmem. Přispět mohou i fanoušci. Podpořit Martina Vožníka budou moci darem do kasičky ve fanshopu během otevíracích dní či u příležitosti domácích utkání s Mladou Boleslaví a Jabloncem. Sbírka vyvrcholí během tradičního Vánočního utkání SFC. Vybrané finanční prostředky budou předány rodině Martina Vožníka.














sdílet