Kováč před velkým duelem se Sigmou: Nesmíme zaváhat

22. 7. 2020
Redakce

Opava – První ze dvou posledních bitev mají před sebou fotbalisté Slezského FC. Ve čtvrtek 23. července od 18 hodin na svém stadionu vyzvou olomouckou Sigmu a cíl je jasný – získat tři body!

„Už jsme si zvykli na to, že hrajeme každý zápas o všechno. Na utkání už se ale i těšíme. Víme, že to bude těžké v tom, že nemůžeme zaváhat, ale trénujeme na to tři týdny. Ať už je to úspěšně za námi,“ přeje si opavský kouč Radoslav Kováč.

Jak vnímá dlouhou zápasovou pauzu? Vždyť poslední ligový zápas sehráli Slezané takřka před měsícem. „Je to těžké hlavně pro psychiku hráčů, ale musím říct, že kluci trénovali velmi dobře,“ těší trenéra Slezanů.

„Měli jsme tří až čtyřdenní těžké bloky a vždy jsme také klukům dali dva dny volno, aby s odpočinuli. Teď už trénujeme, pátý šestý den v kuse, protože ve čtvrtek nás čeká vrchol,“ přiznává.

Opavští ve čtvrtek vyzvou Sigmu, kterou na konci února v Městských sadech porazili 2:1. Uspějí i tentokrát? „Olomouc měla čtrnáct dní dovolenou. V jakém stavu bude, to vůbec netuším. Hlavně se dívám na to, co můžu ovlivnit – a to je náš výkon. Na to se soustředím. Pro nás je klíčové, abychom se dívali na sebe a zápas jsme zvládli,“ velí Kováč.

A složení základní sestavy? „Nechte se překvapit, ale z 99 procent o tom máme jasno,“ dodává na závěr.

Čtvrteční utkání startuje v 18 hodin. Jeho průběh můžete sledovat živě na O2 TV Sport či prostřednictvím textového on-line přenosu.


sdílet