Parádní úspěch! Jedenáctka ovládla skvěle obsazený turnaj v Brně

7. 9. 2021
Redakce

Brno – Starší přípravka Slezského FC U11 má za sebou další skvělé představení. Na turnaji Domčův sen v Brně si v konkurenci dalších 17 mužstev po výborných výkonech dokráčela k prvenství. Nejlepším hráčem turnaje byl navíc vyhlášen náš Andreas Grygar

„Byť jsem již s mládežnickými týmy SFC absolvoval nespočet skvělých turnajů, včetně toho kravařského z minulého týdne, musel bych hodně pátrat v paměti, abych našel podobný tomu sobotnímu brněnskému s názvem Domčův sen. Musím pochválit celkovou organizaci, výborné pořadatelské zabezpečení, super doprovodný program. Navíc utkání se vysílala živě na platformě TVCOM.cz a kluci se dočkali i rozhovorů pro Českou televizi,“ těší trenéra opavských nadějí.

Turnaj měl navíc hlavně své charitativní opodstatnění, kdy všechny zúčastněné kluby přispěly svým startovným Nadačnímu fondu Krtek. Během turnaje se také vybrala krásná finanční částka pro Kliniku dětské onkologie Brno.

„Zároveň bylo i výborné obsazení a skvělá konkurence, včetně našich regionálních soupeřů z FC Baník Ostrava, MFK Karviná či Frýdku-Místku. O to více jsem naprosto nadšený z našeho celkového triumfu,“ přiznává kouč opavské jedenáctky. „Byť po úvodním výkonu a remíze nic nenasvědčovalo, že můžeme pomýšlet vysoko, kluci postupně začali zvládat zápas od zápasu, kdy jsme nejdříve vyhráli svou základní skupinu, a nakonec i v té finálové zlaté jsme si až na jedno naprosté zaváhání, začali uvědomovat možnost celkového úspěchu,“ popisuje Klajmon.

„S konečnou turnajovou bilancí v patnáctiminutových utkáních – sedmi vítězství, jedné remízy a jedné prohry si kluci mohli užít po posledním zápase naprostou euforii a radost z celkového prvenství,“ pokračuje.

„Netvrdím, že jsme byli nejfotbalovějším mužstvem, mnohdy při nás stálo štěstí a určitě musím i pochválit oba gólmany Mikyho s Kubou, kteří nás několikrát svými zákroky podrželi, a hlavně nám pomohli kvalitní rozehrávkou. Cením si, že kluci měli po celý turnaj vítěznou náturu, kdy jsme několik zápasů rozhodli až v závěrečných sekundách, ne-li úplně v té poslední, jako to bylo v rozhodujícím utkání na závěr turnaje. Všichni kluci reprezentující náš SFC zaslouží naprostou pochvalu. Zároveň věřím, že vysoko nastavenou laťku budeme v budoucnu potvrzovat, a dále již záleží jen na samotných klucích, jak na sobě budou pracovat,“ uzavírá Marcel Klajmon.

Celkové pořadí (zlatá skupina):

1. SFC Opava
2. FC Zbrojovka Brno
3. SK Hradec Králové
4. 1. FC Slovácko
5. FC Svratka Brno
6. 1. FC Poruba

SFC Opava U11: Štěpán Baránek, Dominik Dobiáš, Andreas Grygar, Simeon Ivanov, Adam Kolář, Mikuláš Malohlava, Tomáš Navrátil, Max Pačka, Dominik Píšala, Jakub Pochopien, Dominik Schoppik, Šimon Skýba. Trenér: Marcel Klajmon.








sdílet