#PROCISTYFOTBAL

28. 8. 2022
Redakce

Slezský FC chce změnit vnímání nejen značky SFC Opava, ale rádi bychom kompletně otočili vnímání fotbalu ve společnosti a chceme, aby to začalo právě u nás v Opavě.

#ProCistyFotbal je náš nový projekt, v rámci kterého všechny týmy SFC po svých venkovních utkáních budou za sebou zanechávat kabinu, která je uklizená, a odpad je roztříděný do žlutého a modrého pytle.Nejlepší na tom všem je to, že jsme se o této myšlence jen zmínili našim fanouškům a oni v tom jedou s námi. Již od prvního kola, tedy utkání ve Varnsdorfu, je při venkovních zápasech uklizen také sektor hostujících fanoušků a odpad je opět roztříděný do žlutých a modrých pytlů. Uklizeno navíc bylo i po utkáních ve Varnsdorfu a Olomouci, kde jsme zápasy výsledkově nezvládli. O to je to krásnější a my vám, našim fanouškům, za to děkujeme!

,,Myšlenku na to, jak by se měl fotbal prezentovat ve společnosti nosím v hlavě již dlouho. Věřím, že fotbal mění svět, spojuje lidi a pomocí fotbalu lze ovlivnit celá společnost a nálada v ní a že děti potřebují přesně takové pozitivní příklady a vzory. Jsem velmi rád, že díky novému managementu SFC a lidem v klubu, je možné tento projekt realizovat a já věřím, že jsme teprve na začátku něčeho většího,” uvedl autor celého projektu, Petr Hlaváček.


Ze společnosti se vytrácí základní hodnoty a my věříme že sport, jako je konkrétně fotbal, je nejlepší věc, která může měnit společnost a náladu v ní. Fotbal nesmí být veřejností vnímán jen kvůli podplácení, podvádění, nadávkám, urážení či dokonce bitkám. Fotbal musí vyznávat základní hodnoty - musíme tedy umět poděkovat, pogratulovat, uklidit po sobě, když nás někdo hostí a také roztřídit odpadky.

SFC Opava se chce profilovat jako moderní, čistá a transparentní značka, které záleží na prostředí fotbalu, na výchově mladých hráčů a na čistém životním prostředí. Chceme zlepšit vnímání nejen klubu SFC Opava a města Opava, ale rádi bychom se zasadili o kompletní změnu standardů ve fotbale. Nechceme vychovávat jen dobré fotbalisty. Chceme vychovávat dobré lidi, kteří mají vztah k přírodě a úctu k soupeři.




sdílet