Slezský se utká s Prostějovem

27. 10. 2022
Redakce

OPAVA – Fotbalisté Slezského FC v rámci 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyrážejí na hřiště Prostějova. Slezané se na Hané pokusí odčinit domácí nezdary a zlomit sérii porážek. Utkání na Stadionu Za Místním nádražím je na programu v sobotu 29. října od 14:30.

Slezskému se v posledních zápasech příliš nedaří. Z posledních tří utkání opavští fotbalisté nevyválčili ani bod. Postupně navíc přišli o tři hráče, když kvůli disciplinárnímu trestu ze zápasu s Karvinou chybí Adam Rychlý. Kvůli zranění potom ze sestavy vypadli Haitl a Šigut.

„Zranění hráči se postupně zotavují a zařazují se zpět do tréninkového procesu. Do utkání v Prostějově by všichni měli být připraveni,“ vyjádřil se trenér West k zraněným hráčům.

V posledním zápase se Slezský utkal na domácím stadionu s Příbramí. Slezané od samotného začátku hýřili aktivitou a vytvářeli si řadu šancí ke skórování. Žádnou z šancí však využít nedokázali a byli to nakonec hosté, kteří udeřili. Utkání rozhodnul v 68. minutě Wágner, který proměnil pokutový kop.

„Vzhledem k tomu, že jsme v posledních třech utkáních nedokázali zvítězit, to bude pro nás extrémně důležité utkání. Soupeř navíc dokázal vyhrát těžké zápasy doma s Karvinou a v Líšni. Rozhodně nás nečeká nic lehkého. Nicméně my potřebujeme za každou cenu bodovat,“ uvedl k utkání Roman West.

Prostějovské nezastihl start nové sezony v nejlepší formě, když z úvodních osmi duelů dokázali vyhrát jen dva. Ke dnu tabulky je srážela zejména obranná činnost. Ta se nezlepšila ani v dalším průběhu sezony a prostějovská defenziva je tak s dvaceti pěti inkasovanými góly nejhorší v celé lize.

Tým kolem trenéra Šustra ale dokázal přece jen zabrat, a vyšplhal se až na 12. místo tabulky. Se šestnácti body jsou navíc ve vyrovnaném středu tabulky.

Střelecky tým táhne druhý nejlepší střelec ligy, Jan Koudelka, který se trefil již šestkrát. Se dvěma góly jsou pak za ním Kušej a ex-opavský Schaffartzik.

Utkání 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY startuje na Stadionu Za Místním nádražím v sobotu 29. října od 14:30.


sdílet