WEST: Remíza je spravedlivá

29. 10. 2022
Redakce

OPAVA – Slezský se v rámci 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utkal s Prostějovem. V utkání, ve kterém Slezané dvakrát prohrávali nakonec uhráli bod za remízu 2:2. Branky opavských střelili Kopečný s Šigutem. Utkání hodnotí trenér Roman West.

„Dnes je pro nás bod za remízu velmi cenný vzhledem k průběhu utkání, jelikož jsme dvakrát prohrávali. Je to pro nás důležitý bod i proto, že jsme tři poslední utkání nedokázali bodovat a dnes jsme to konečně zvládli proti silnému soupeři a na těžkém terénu. Navíc jsme se dokázali prosadit ze standardní situace, což se nám doposud nedařilo. Já věřím, že se to promítne i do dalších zápasů,“ uvedl v úvodu Roman West.

„V utkání jsme dvakrát prohrávali a pokaždé jsme se dokázali dotáhnout zpátky. V závěru jsme ještě sahali po výhře, když měl na noze branku Dostál. Nutno dodat, že domácí měli v závěru také své příležitosti. Takže remíza je dle mého je to spravedlivá remíza,“ pokračoval West.

„Mrzí mě, že po vstřelené brance na 2:2 jsme se tlačili do útoku a nehlídali si obranné postavení. Prostějov nám chodil do otevřené obrany a smrdělo to nějakým rozhodujícím gólem. Na tohle bychom si měli dávat pozor a v dané chvíli si více zabezpečit defenzivu a vážit si v daný moment bodu,“ uvedl trenér West.

„Po dvou zápasech jsme se konečně střelecky prosadili a je to pro nás takový odrazový můstek směrem k domácímu utkání s Třincem, které musíme jednoznačně zvládnout. Po utkání s Příbramí, kdy jsme nevyužili své šance musíme teď o to více zabrat, abychom se dostali ze spodnějších pater tabulky. Věřím tomu, že doma porazíme Třinec a bude se nám dýchat zase o něco lépe,“ vyjádřil se trenér West k ofenzivnímu výkonu týmu.

„Na klucích byla vidět obrovská chuť utkání zvládnout. Mužstvo je mladé a věří si, což je dobře. My jsme s týmem pracovali v týdnu na taktických a herních věcech. Nemuseli jsme hráče nějakým způsobem psychicky zvedat, žádná deka na nich neležela,“ ukončil své hodnocení opavský trenér.


sdílet