Povedený podzim opavské U14

21. 11. 2022
Redakce

Opavská U14 se vítězstvím v posledním kole podzimní části bodově dotáhla na třetí Sigmu Olomouc a s bilancí 10 výher, 1 remízy a pěti porážek přezimuje se ziskem 31 bodů na 4. místě tabulky.

„S přechodem do starších žáků a k “velkému” fotbalu na nás v průběhu podzimu čekaly náročné zápasy MSŽL (Moravskoslezské žákovské ligy) U14. Narazili jsme tak na soupeře, se kterými jsme se dříve často nepotkávali a mohli jsme si ověřit, jak jsme na tom s úrovní herních dovedností a schopností našich kluků v porovnání s nejlepšími celky na Moravě," začal hodnocení trenér U14 Dominik Havlík.

„Do každého zápasu jsme šli s tím, že se budeme chtít prosadit vlastní aktivní hrou, založenou na kvalitní práci s míčem a neustálém pohybu. To se nám v průběhu celého podzimu dařilo. V řadě zápasů jsme byli dominantním týmem, a i proti nejlepším týmům soutěže jsme měli pasáže hry, ve kterých jsme je dokázali přehrávat a vytvářet si dostatek šancí. Tito soupeři nás samozřejmě také dokázali zatlačit, a proto nás těší, že jsme se v průběhu soutěže zlepšili i ve hře směrem dozadu," pokračoval Havlík.

„Dle mého názoru patřily individuální výkony některých našich hráčů k tomu nejlepšímu, co podzimní část MSŽL nabídla, což podtrhuje i 20 gólů “Ševy” v 16 zápasech a umístění na čele nejlepších střelců soutěže. Navíc si myslím, že největší síla tohoto ročníku spočívá ve vysokém počtu individuálně kvalitních hráčů, kteří mají chuť pracovat, zlepšovat se a vyhrávat," dodal Dominik Havlík.

„Závěrem bych chtěl poděkovat klukům za předvedenou hru, mému trenérskému kolegovi Radku Jaškovi za skvělou spolupráci a v neposlední řadě rodičům za veškerou podporu," zakončil hodnocení Havlík.


sdílet