Michal Kosmál přednášel dorostencům

24. 11. 2022
Redakce

Jak využít lépe vlastní potenciál? Jak to udělat, aby výkon nebyl náhodný? To jsou otázky, které probírali naši dorostenci z SCM v tématické přednášce Michala Kosmála.

Michala Kosmála opavští fanoušci jistě znají. Deset let pracoval v klubu jako šéftrenér brankářů, má zkušenosti z mládežnických reprezentací a nyní se věnuje osobnímu rozvoji sportovců na plný úvazek.

Michal společné setkání krátce okomentoval:

„Přestože všichni dobře víme, že se psychická složka významně podepisuje na konečném výkonu sportovce, je to pro většinu hráčů i trenérů stále téma nepochopené a hlavně nevyužité. Hráč by měl postupně přijít na to, jak svůj výkon lépe ovládnout, ale musí na tom "mentálně" makat. Úspěšné příklady Václava Jurečky či Davida Puškáče, se kterými jsem strávil dlouhé hodiny v důvěrných rozhovorech ukazují, že osobní rozvoj hráčů do sportovní přípravy přirozeně patří. Mám vizi, že jednou budou mít mladí hráči v klubu svého kouče doslova na dosah a využijí potenciál mentální přípravy naplno."

Mimo jiné si pak naši dorostenci také zkusili vytvořit "novou mentální strategii" svého rozvoje. Jestli se pustí do její realizace už záleží na jejich osobní motivaci.


sdílet